Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Σταματίνα Βάρδα

Γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στα Κύθηρα. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Κυθήρων το 2002. Συνέχισε τις σπουδές της στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, από το οποίο έλαβε το Πτυχίο της. Έκανε την πρακτική της άσκηση στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, σε κατάστημα του Πειραιά. Από τα μαθητικά της χρόνια βοηθούσε στις τουριστικές επιχειρήσεις της οικογένειάς της στο Καψάλι, το Λιβάδι και τον Ποταμό Κυθήρων. Έχει ενεργό συμμετοχή στους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων στα οποία φοιτούν τα παιδιά της, καθώς και στον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο της Αγίας Πελαγίας. Από το 2021 εργάζεται στο Δήμο Κυθήρων ως Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου με ποικίλες και σημαντικές αρμοδιότητες σε όλο το φάσμα των δημοτικών υπηρεσιών. Στις εκλογές του 2023 αποφάσισε να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του Στράτου Χαρχαλάκη, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις δυνατότητες και τη δουλειά του Δημάρχου μας για το καλό των νησιών μας και θέλοντας να συνεισφέρει και εκείνη στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014.

Ορίζεται Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε ζητήματα πολιτισμού και διοργάνωσης πολιτιστικών και λοιπών κοινωνικών εκδηλώσεων. Ειδικότερα, θα συνεργάζεται με τους τοπικούς φορείς, συλλόγους και σωματεία καθώς και με τα συλλογικά όργανα των Κυθηρίων και Αντικυθηρίων στην Αττική, θα καταρτίζει σε συνεργασία με το Δήμαρχο το ετήσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων και θα είναι αρμόδια για την ορθή εφαρμογή και υλοποίηση των Πρωτοκόλλων Αδελφοποίησης που έχει υπογράψει ο Δήμος Κυθήρων.


Ορέστης Φατσέας

Γεννήθηκε το 1996 και μεγάλωσε στα Κύθηρα. Από μικρός είχε σχέση με την μουσική έχοντας διδαχθεί πιάνο, αρμόνιο και κρουστά (ντραμς). Συμμετείχε σε διάφορους διαγωνισμούς του Ωδείου Κυθήρων, στα Κύθηρα, αλλά και στην Αθήνα έχοντας λάβει σημαντικές διακρίσεις. Έχει σημαντική ενασχόληση με τον αθλητισμό και κυρίως το ποδόσφαιρο. Φοίτησε στο Τμήμα Γεωπονίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου, στο Ηράκλειο Κρήτης, με ειδικότητα τεχνολόγου γεωπόνου και παράλληλα βοηθούσε στις οικογενειακές επιχειρήσεις, το ξενοδοχείο Αποσπερίδες στο Λειβάδι και το πτηνοτροφείο παραγωγής βιολογικών αβγών, που εξάγονται και εκτός Κυθήρων. Επιπλέον με βάση τις γνώσεις που απέκτησε από τις σπουδές του ασχολείται πλέον επαγγελματικά με την παραγωγή υπαίθριων λαχανικών και την κηποτεχνία. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κυθηραϊκού Αθλητικού Συλλόγου Νέων, που ιδρύθηκε πρόσφατα με έδρα το Λιβάδι Κυθήρων.

Ορίζεται Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε ζητήματα νεολαίας και άθλησης. Ειδικότερα, θα είναι αρμόδιος για την διοργάνωση τοπικών και υπερτοπικών αγώνων και αθλητικών δράσεων στο νησί, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τηρώντας τη σχετική νομοθεσία. Θα είναι υπεύθυνος για την πραγματοποίηση δράσεων για τη νεολαία και λοιπών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με το Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας και Εκπαιδευτηρίων. Θα υποβάλει προτάσεις για την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων του Δήμου σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και την Τεχνική Υπηρεσία.


Ιωάννης Π. Κασιμάτης

Γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1962. Είναι Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διαθέτει 2 Μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην Οικονομετρία (University of Essex) και την Πολιτική Θεωρία (Birbeek University London). Είναι διδάκτωρ Χρηματοοικονομικής του City University του Λονδίνου (Business School). Επί 30 έτη ζει και εργάζεται σε μεγάλους επιχειρηματικούς και εμπορικούς ομίλους του Λονδίνου, με ειδίκευση στην διαχείριση χαρτοφυλακίου (ενδεικτικά: Deutsche Morgan Grenfell, Bear Stearns Int., Mako Group, Jefferies Int., Sunofia, Bluequant). Τα τελευταία χρόνια επέστρεψε στα Κύθηρα και δραστηριοποιείται σε τοπικούς κοινωνικούς φορείς, όπως το ΚΙΠΑ και το Τριφύλλειο Ίδρυμα, όπου είναι μέλος του Δ.Σ. Ομιλεί άριστα την αγγλική γλώσσα.

Ορίζεται Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τις διοικητικές, θεσμικές και ουσιαστικές σχέσεις του Δήμου Κυθήρων με:

  1. Την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, υπό το πρίσμα του ειδικού νομοθετικού πλαισίου που τη διέπει.
  2. Το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ).
  3. Το Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων.