Αντιδήμαρχοι

Αντιδήμαρχος Καψάλης Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε το 1968 στην Κατερίνη και κατοικεί μόνιμα στα Κύθηρα εδώ και 22 χρόνια, μαζί με την οικογένειά του. Σπούδασε νοσηλευτική στο ΤΕΙ Ιωαννίνων από το οποίο αποφοίτησε το 1991. Κατέχει τον τίτλο ειδικότητας Χειρουργικής Νοσηλευτικής από το 2001, από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων «Τριφύλλειο» από το 1997. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κυθήρων πριν από 15 χρόνια περίπου και συμμετείχε ενεργά σε αθλητικές προσπάθειες που έγιναν στο νησί όλα αυτά τα χρόνια και συμμετέχοντας και οργανώνοντας και βοηθώντας όπου χρειαζόταν. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυθήρων και εκλεγμένος πρόεδρος αυτού, για πολλά χρόνια και έως σήμερα. Εκλεγμένος εκπρόσωπος εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας εδώ και δεκαπέντε χρόνια περίπου, έως και σήμερα. Από το 2019 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο – Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κυθήρων» καθώς και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.


Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ζαντιώτης

Γεννήθηκε το 1946 στον Καραβά Κυθήρων. Από το 1964 ως το 2000 διατηρούσε επιχειρήσεις στην Αυστραλία & από τότε έως και σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος Αγ. Πελαγίας Κυθήρων. Υπήρξε μέλος του εξωραϊστικού συλλόγου Αγ. Πελαγίας & επί μια τετραετία μέλος του δημοτικού διαμ/τος Ποταμού. Το 2009 ήταν μέλος επιτροπής για την ορθολογική ανάπτυξη των Κυθήρων. Επίσης υπήρξε μέλος της επιτροπής «ΠΕΛΑΓΙΟΜΑΝΙΑ» (καθαρισμός των παραλιών-ευπρεπισμος & καθαριότητα Αγ. Πελαγίας). Ενεργό μέλος Δ.Σ Αγροτικού Συνεταιρισμού Ποταμού.


Αντιδήμαρχος Γεώργιος Κομηνός

Γεννήθηκε το 1951 στα Κύθηρα όπου και μένει όλη του την ζωή. Σπούδασε αρχαιολογία & μεσαιωνικές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχοντας ως δάσκαλο, μεταξύ άλλων, και τον ανασκαφέα της Βεργίνας Μανόλη Ανδρόνικο, ο οποίος τον εκτιμούσε ιδιαίτερα. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός και ως λυκειάρχης για 23 συναπτά έτη στα Κύθηρα. Στα 1979 επανίδρυσε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κυθήρων.
Διετέλεσε για πολλά χρόνια έφορος αθλητικών τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου Κυθήρων και γραμματέας του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Κυθήρων.
Από το 1990-98 υπήρξε κοινοτικός σύμβουλος της κοινότητας Κυθήρων. Το 1992 ως πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου οργάνωσε την αποκομιδή των σκουπιδιών στο νησί μας με την αγορά των τριών πρώτων απορριμματοφόρων & 800 κάδων.
Για χρόνια υπήρξε συνεργάτης εφημερίδων και περιοδικών και είναι ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας “ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ” της οποίας η έκδοση έχει ανασταλεί προσωρινά. Είναι από το 2010 δημοτικός σύμβουλος Κυθήρων. Ασχολείται με τουριστικές επιχειρήσεις εδώ και 30 χρόνια απ΄ όπου και το γνωστό παρεπίθετο «Ζορμπάς».
Το Σεπτέμβριο του 2014 ορίστηκε Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Κυθήρων έχοντας υπό την ευθύνη του σειρά σημαντικών τομέων της καθημερινότητας και της διοικητικής λειτουργίας του Δήμου.


Αντιδήμαρχος Ιωάννης Κατσανεβάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και μεγάλωσε στα Αντικύθηρα.
Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Παρασκευαϊδου, Διευθύντρια του Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Κυθήρων και έχουν δύο παιδιά. Μέχρι το 2007 έζησε μόνιμα στα Αντικύθηρα, όπου ως ελεύθερος επαγγελματίας, ασχολήθηκε με την καθημερινότητα και την επίλυση των προβλημάτων του ακριτικού νησιού. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τα κοινά του νησιού του. Διετέλεσε για 12 χρόνια Κοινοτικός Σύμβουλος Αντικυθήρων.
Από το 2014 μέχρι σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος Κυθήρων με την παράταξη της πλειοψηφίας και έχει αναπτύξει αξιόλογη δράση στον τομέα του εθελοντισμού και της πολιτικής προστασίας, ενώ είναι πιστοποιημένος εθελοντής πυροσβέστης.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου και Αντιδήμαρχος σε θέματα καθημερινότητας και πολιτικής προστασίας.