Δραστηριότητες

Μονοπάτια: Το εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών που συνδέει τους εξήντα και πλέον οικισμούς των Κυθήρων, κάνει το νησί έναν μοναδικό περιηγητικό παράδεισο. Υπέροχες διαδρομές μέσα σε κατάφυτες ρεματιές με πηγές, σε κακοτράχαλα μονοπάτια που οδηγούν σε ονειρικές παραλίες, σε παλιά γεφύρια και μύλους κάνουν τον επισκέπτη να νοιώθει σαν να περπατάει στο χρόνο.
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια συστηματική προσπάθεια ανάδειξης των παλαιών μονοπατιών του νησιού, η οποία κάθε χρόνο αυξάνεται. Ο επισκέπτης μπορεί να ακολουθήσει τις χαραγμένες και χαρτογραφημένες πεζοπορικές διαδρομές απολαμβάνοντας σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Περπατώντας στα Κύθηρα ανακαλύπτει κανείς τον κρυμμένο τους θησαυρό. Υπηρεσίες ξενάγησης στα μονοπάτια των Κυθήρων προσφέρονται από αξιόλογες τουριστικές επιχειρήσεις στο νησί.
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις πεζοπορικές διαδρομές των Κυθήρων μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του Kythera Hiking.

Υποβρύχια κατάδυση (Scuba diving): Η μαγεία του πλούσιου βυθού των Κυθήρων αναδεικνύεται μέσα από την δραστηριότητα αυτή. Κανόνια παλιού κουρσάρικου σκαριού, τεράστια βαρούλκα σύγχρονων ναυαγίων, τμήματα αεροπλάνων του 2ου παγκοσμίου πολέμου και φυσικά θαλάσσιες χελώνες, φώκιες, ροφοί, χταπόδια, αστακοί και σουπιές, συντροφεύουν το λάτρη της υποβρύχιας κατάδυσης στα γαλήνια πεντακάθαρα νερά του νησιού. Πανέμορφα κοράλλια και βραχώδεις σχηματισμοί αποκαλύπτονται, ενώ ένας υπέροχος υποβρύχιος κόσμος αγκαλιάζει και ηρεμεί τον επισκέπτη, χάρη στην απώλεια της βαρύτητας. Πολλές από τις υποβρύχιες θαλασσοσπηλιές των Κυθήρων μένουν ακόμα ανεξερεύνητες, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. Στα Κύθηρα υπάρχει οργανωμένη σχολή Scuba diving.

Θαλάσσια σπορ: Η θάλασσα των Κυθήρων προσφέρεται για θαλάσσια σπορ όπως το Σκι, το Windsurfing, η Ιστιοπλοΐα, το Κανό, το Καγιάκ θαλάσσης κ.α. Λόγω της δυνατότητας πρόσβασης που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις περιοχές του νησιού, μπορεί κανείς να ασχοληθεί με το αγαπημένο του σπορ διαλέγοντας μια ασφαλή από τον άνεμο περιοχή ή μια εκτεταμένη παραλία για να το απολαύσει. Οι περιοχές της Αγίας Πελαγίας και της Παλαιόπολης είναι ιδανικές για windsurfing, ενώ οι δεκάδες μικροί κόλποι ενδείκνυνται για τα υπόλοιπα σπορ.
Τέλος πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η βόλτα με σκάφος σε ερημικές παραλίες του νησιού ή η επίσκεψη στη θαλασσοσπηλιά της βραχονησίδας Χύτρας (ή Αυγό). Για αυτές τις θαλάσσιες βόλτες μπορείτε να επιλέξετε και οργανωμένες θαλάσσιες εκδρομές.

Ποδηλασία: Απολαύστε υπέροχες διαδρομές μέσα στην υπέροχη φύση των Κυθήρων.

Κυνήγι – Ψάρεμα: Για τους λάτρεις των σπορ αυτών τα Κύθηρα προσφέρουν εξαιρετικές επιλογές.

Χειμερινές δραστηριότητες: Τα Κύθηρα είναι εξίσου απολαυστικά και τον χειμώνα για τους λάτρεις των διακοπών αδρεναλίνης. Canyoning, ViaFeratta και αναρρίχηση είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που βρίσκει κανείς εδώ.