Διαφημιστική προβολή

Ο Δήμος Κυθήρων κάθε χρόνο πραγματοποιεί σημαντική διαφημιστική προβολή για Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Μερικές από τις ενέργειες προβολής αναφέρονται παρακάτω:

  1. Ραδιόφωνο – Τηλεόραση: Μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια στο ραδιόφωνο πραγματοποιείται ετησίως. Συγκεκριμένα μεταδίδονται διαφημιστικά σποτ για τα Κύθηρα σε μεγάλα ραδιόφωνα της Κρήτης και της Πελοποννήσου.
    Παράλληλα γίνεται εκτεταμένη  προβολή με διαφημιστικά trailers και αναφορές στο το νησί, σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην Πελοπόννησο και την Κρήτη καθώς και στις ιστοσελίδες των εν λόγω τηλεοπτικών σταθμών.
  2. Διαδίκτυο και social media: Το διαδίκτυο και τα social media αποτελούν πλέον κύριο στόχο της διαφημιστικής προβολής του νησιού.  Ετησίως γίνεται εκτεταμένη προβολή διαφόρων διαφημιστικών βίντεο στο Facebook και στο Instagram καθώς και πολλές αναφορές σε διάφορες ιστοσελίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Δήμος Κυθήρων παρείχε δωρεάν στις ιστοσελίδες αυτές πλούσιο υλικό προβολής του νησιού, (φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα κλπ).
  3. Τουριστικά και ενημερωτικά έντυπα: Ο Δήμος Κυθήρων πραγματοποιεί διαφημιστικές καταχωρήσεις σε επιλεγμένα έντυπα με τουριστικό και ενημερωτικό χαρακτήρα, καθώς και σε ειδικά έντυπα, όπως εκδόσεις εντύπων αεροπορικών εταιριών κα.
  4. Fam trips δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων: Σε συνεργασία με τα γραφεία του ΕΟΤ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια επαγγελματιών στο νησί, ο Δήμος Κυθήρων υλοποιεί τακτικές επισκέψεις δημοσιογράφων, blogers και επαγγελματιών του τουρισμού στα Κύθηρα. Τα μέλη των αποστολών αυτών φιλοξενούνται στα Κύθηρα και ξεναγούνται από μέλη της Τουριστικής Επιτροπής στο νησί, ώστε κατόπιν να το προβάλλουν μέσα από τα άρθρα τους, σε μεγάλα έντυπα και social media του εξωτερικού.
  5. Τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Ο Δήμος Κυθήρων παρουσιάζεται σε αρκετές τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάποιες από αυτές είναι εκθέσεις ειδικών μορφών τουρισμού, (μονοπάτια, θάλασσα, ποδηλασία κλπ), ενώ άλλες έχουν μαζικό χαρακτήρα. Σημαντικότατες για τον προορισμό είναι οι συναντήσεις B2B που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εκθέσεων αυτών καθώς δύνεται η δυνατότητα σε επαγγελματίες από το εξωτερικό να μάθουν τα Κύθηρα. Στη παρουσίαση των Κυθήρων σε αυτές τις εκθέσεις τουρισμού, ιδιαίτερα σημαντική είναι η άψογη συνεργασία του Δήμου με τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς και με την Περιφέρεια Αττικής η οποία συμπεριλαμβάνει και τα Κύθηρα στις διάφορες δράσεις.
  6. Εκθέσεις τοπικών προϊόντων στην Ελλάδα: Τα τοπικά προϊόντα των Κυθήρων αποτελούν από μόνα τους ένα σημαντικό υλικό προβολής του νησιού. Ο Δήμος Κυθήρων αναγνωρίζοντας την αξία της ποιότητας των προϊόντων αυτών, παρέχει τη δυνατότητα σε παραγωγούς τοπικών προϊόντων να τα παρουσιάσουν συμμετέχοντας σε εξειδικευμένες εκθέσεις για τα προϊόντα αυτά στην Ελλάδα. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται και με την συνεργασία με άλλους Δήμους, όπως πρόσφατα με το Δήμο Περιστερίου στην έκθεση «Κρασί – Μέλι – Λάδι & Ελιά – Η αυθεντική Ελλάδα».