Camping Καψαλίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το camping Καψαλίου από το 2021 περιήλθε στην διαχείριση της Επιτροπής Εγχώριας Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων. Ως εκ τούτου ο συγκεκριμένος Ο.Τ.Α. είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της Επιτροπής στο τηλ. 27360 31338, (https://www.eghorios.gr).

Το καλοκαίρι του 2021 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού covid19. το camping θα παραμείνει ΚΛΕΙΣΤΟ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η δημοτική κατασκήνωση (camping) Καψαλίου δεν θα λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού covid19.

Δημοτικό Camping (ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ) «Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»

Στο ειδυλλιακό πευκόφυτο άλσος, ακριβώς πάνω από τον διπλό – δίδυμο γραφικό όρμο του Καψαλίου Κυθήρων, βρίσκεται το δημοτικό κάμπινγκ « ο Άγιος Ιωάννης». Ίσως ένα από τα πιο φυσικά, πιο γραφικά, πιο οικογενειακά κάμπινγκ που συναντά κάποιος σε ελληνικό νησί.
Βρίσκεται στο νότιο μέρος των Κυθήρων, μόλις δύο χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, τη Χώρα, και περίπου 500 μέτρα από το κέντρο του παράλιου οικισμού του Καψαλίου. Η απόσταση από το κεντρικό λιμάνι του νησιού που βρίσκεται στο Διακόφτι   είναι 31 χλμ, από τον αερολιμένα 23χλμ, ενώ από τους τρεις κυριότερους οικισμούς του νησιού, το Λιβάδι, τον Ποταμό και την Αγία Πελαγία απέχει έξι (6), 21 και  28 χλμ. αντίστοιχα.
Ο χώρος όπου εκτείνεται το κάμπινγκ είναι εκτάσεως 12 στρεμμάτων και καλύπτεται πλήρως από πανύψηλα πεύκα δημιουργώντας ένα πανέμορφο άλσος. Γύρω – γύρω από τον περιφραγμένο χώρο του, το άλσος συνεχίζεται και φθάνει ως τα σπίτια του οικισμού του Καψαλίου καθιστώντας την περιοχή ιδιαίτερα ελκυστική. Το κάμπινγκ είναι αμφιθεατρικό και από εκεί ο παρατηρητής αντικρίζει  την κρυστάλλινα διαυγή θάλασσα των δύο όρμων του Καψαλίου. Από το κάμπινγκ απολαμβάνει ο επισκέπτης την υπέροχη θέα της Χώρας με το επιβλητικό και αρκετά καλά διατηρημένο ως σήμερα ενετικό κάστρο, με τον παρακείμενο οχυρωμένο οικισμό του, το Μέσα  Βούργο.
Το κάμπινγκ διαθέτει οριοθετημένους μικρούς δρόμους εντός του χώρου του, καθώς και πολλές αριθμημένες θέσεις για τοποθέτηση ατομικών ή οικογενειακών σκηνών. Επίσης διαθέτει υπαίθριο χώρο με ξύλινα καθίσματα και τραπέζια για φαγητό ή για άλλες δραστηριότητες, π.χ. επιτραπέζια παιχνίδια, διάβασμα κ.λ.π. Σε πολλά σημεία υπάρχουν παροχές (βρύσες) για πόσιμο νερό, καθώς και μπρίζες για χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Για τα απορρίμματα σε κοντινές αποστάσεις σκεπασμένοι μεταλλικοί κάδοι με πλαστικό σάκο εντός, οι οποίοι αδειάζονται τακτικότατα και πλένονται επίσης τακτικότατα για λόγους υγιεινής.
Στην κύρια είσοδο του χώρου υπάρχει μικρός οικίσκος υποδοχής (reception), όπου ο επισκέπτης λαμβάνει και όλες τις απαραίτητες για τη διαμονή του πληροφορίες. Πίσω από τον οικίσκο λειτουργούν νεροχύτες για πλύσιμο πιάτων και άλλων κουζινικών, ενώ υπάρχουν και ψυγεία για φύλαξη δοχείων νερού ή μικρών κουτιών φαγητού (taper), τα οποία όμως τοποθετούνται με ευθύνη του κάθε ενδιαφερόμενου.
Ανατολικά του χώρου υποδοχής υπάρχουν τα αποχωρητήρια (w.c.) με νιπτήρες, καθρέπτες και ντουζιέρες . Επίσης, πίσω από τα αποχωρητήρια υπάρχει υπαίθρια παροχή νερού για ελαφρύ πλύσιμο πετσετών, μαγιό κι άλλων. Επίσης νοτιοδυτικά του χώρου υποδοχής υπάρχουν κι άλλες  ντουζιέρες για διευκόλυνση των λουομένων.
Επί πλέον, στο κάμπινγκ υπάρχει πλήρης εγκατάσταση πυροσβεστήρων για λόγους πυρασφάλειας η οποία διαθέτει το προβλεπόμενο από τον Νόμο Πιστοποιητικό . Για πρόσθετους λόγους ασφαλείας  υπάρχει εντός του χώρου και κινητός πυροσβεστικός μηχανισμός με μικρό βυτίο νερού.
Εκτός από τις θέσεις για σκηνές, ο χώρος έχει τη δυνατότητα να δεχθεί και περιορισμένο αριθμό δικύκλων, όχι περισσότερα των 10-15, μικρότερο αριθμό Ι.Χ.( περίπου 4-5) και ένα έως δύο τροχόσπιτα. Έξω βέβαια από το κάμπινγκ υπάρχει χώρος σταθμεύσεως για πολλά οχήματα (δίτροχα ή Ι.Χ.)
Στον παρακείμενο οικισμό του Καψαλίου λειτουργούν εστιατόρια,  ψαροταβέρνες, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, αναψυκτήρια, καθώς και δύο mini market, στα οποία ο επισκέπτης του κάμπινγκ μπορεί εύκολα και άνετα να εξυπηρετηθεί.
Οι παραλίες του Καψαλίου διαθέτουν πεντακάθαρα νερά στα οποία ο λουόμενος μπορεί να απολαύσει το θαλάσσιο μπάνιο του, συνδυάζοντάς το και με ενοικίαση θαλάσσιων ποδηλάτων, εξοπλισμού σκι κ.ά. Από το Καψάλι επίσης ξεκινούν σε καθημερινή βάση θαλάσσιες εκδρομές στις πλησιέστερες παραλίες με ειδικό ταχύπλοο σκάφος από το οποίο μπορεί  ο επιβάτης να απολαύσει τον θαλάσσιο βυθό (glass bottom boat).

Τηλέφωνο camping: +30 2736031580