Απαγόρευση καύσεων και χρήσης θερμών εργασιών

Απαγόρευση καύσεων και χρήσης θερμών εργασιών

Με αφορμή τον αυξανόμενο ρυθμό εκδήλωσης περιστατικών σε υπολείμματα καλλιεργειών που εξελίσσονται σε πυρκαγιές, προκαλώντας ζημιές σε ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες και με σκοπό την αποτροπή παρόμοιων περιπτώσεων κατά την χρονική περίοδο που διανύουμε, ενημερώνουμε τους πολίτες που σκοπεύουν να εκτελέσουν εργασίες στην ύπαιθρο, ότι οι καύσεις διέπονται από νομοθετικό πλαίσιο και περιορισμούς, τους οποίους οφείλουν να γνωρίζουν.

Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους πολίτες ότι η Υπηρεσία μας για το χρονικό διάστημα από 07-04-2024 έως και 09-4-2024 λόγω της ανομβρίας και των ανέμων ισχυρής έντασης, κατ’ εφαρμογή των διαλαμβανομένων της 9ης/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης Α.Π.Σ. (ΦΕΚ 1923/Β/13-5-2021), απαγορεύει τη διενέργεια καύσεων και τη χρήση θερμών εργασιών καθώς οι καιρικές συνθήκες για το Νομό Αττικής ευνοούν την έναρξη και την ταχεία εξάπλωση των πυρκαγιών για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω θα επιβάλλονται κυρώσεις που προβλέπονται από την υπ΄αριθ.19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ B΄ 2233)

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης