Συνάντηση του Δημάρχου με τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών

Συνάντηση του Δημάρχου με τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Στάθη, την Τρίτη 24/10/2023. 
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία των χρηματοδοτημένων έργων του Δήμου μας από το πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι δημοπρατήσεις και αναμένεται η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων (νέες αφαλατώσεις, νέα δίκτυα ύδρευσης, Βιτζαμάνειος, κτήρια ΤΚ Μητάτων). Συζητήθηκε επίσης το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του Δήμου με νέο μόνιμο προσωπικό διοικητικών υπηρεσιών, η ανάγκη θεσμικών παρεμβάσεων για ζητήματα οργάνωσης και καθημερινότητας των μικρών νησιωτικών Δήμων αλλά και η θεσμοθέτηση διαδικασιών πειθαρχικού ελέγχου για τους Προέδρους Κοινοτήτων που απουσιάζουν αδικαιολόγητα επί μακρόν από τα καθήκοντά τους, ζήτημα που μέχρι σήμερα παραμένει νομοθετικά έωλο με αποτέλεσμα να υπάρχουν Πρόεδροι (ανά την Ελλάδα) που ενώ λαμβάνουν κανονικά τα μηνιαία έξοδα κίνησης, εντούτοις δεν επιτελούν τα εκ του Νόμου προβλεπόμενα καθήκοντά τους ή απουσιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τους Δήμους που έχουν εκλεγεί, προκαλώντας εύλογη απογοήτευση στις τοπικές κοινωνίες που τους εμπιστεύθηκαν.
Τέλος, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Επιτροπής Νήσων της ΚΕΔΕ, έθεσε στον Υπουργό το εθνικής σημασίας πρόβλημα της πληθυσμιακής συρρίκνωσης των νησιών, ζητώντας να υπάρξει ειδικό πρόγραμμα κινήτρων εκ μέρους της Κυβέρνησης με στόχο την αύξηση του μόνιμου πληθυσμού στα νησιά. Για το ζήτημα αυτό, ο κ. Δήμαρχος θα έχει συνάντηση και με την αρμόδια Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη. 
sdffsa

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης