Ξεκινούν οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις σε Ποταμό και Φριλιγκιάνικα

Ξεκινούν οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις σε Ποταμό και Φριλιγκιάνικα

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου 11 Χ 11 στην περιοχή του Ποταμού, Γηπέδου Ποδοσφαίρου 5 Χ 5 και Γηπέδου Αντισφαίρισης στην περιοχή Φριλιγκιανίκων του Δήμου Κυθήρων» με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Π2Κ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΙΚΕ και μετά τον έλεγχο νομιμότητας της διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο προϋπολογισμός είναι 900.000,00€ και καλύπτεται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (600.000€) και από ίδιους πόρους του Δήμου (300.000€).

Προβλέπεται η κατασκευή σύγχρονων και πιστοποιημένων αθλητικών εγκαταστάσεων ως εξής:

  1. Γήπεδο ποδοσφαίρου 11 Χ 11 στον Ποταμό
  2. Γήπεδο ποδοσφαίρου 5 Χ 5 στα Φριλιγκιάνικα
  3. Γήπεδο αντισφαίρισης στα Φριλιγκιάνικα

Στο έργο περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες υποδομές, όπως περιφράξεις, φωτισμοί, πυρασφάλεια, αποδυτήρια, γραφεία, WC και κερκίδες. Τα έργα πληρούν όλες τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ. Η προθεσμία ολοκλήρωσής τους είναι 11 μήνες.

Με τα νέα αυτά έργα και σε συνδυασμό με το νέο αθλητικό κέντρο στο Μανιτοχώρι που θα εγκαινιαστεί σύντομα αλλά και το ανακατασκευασθέν γήπεδο μπάσκετ στα Βιαράδικα, το νησί μας αποκτά πλέον σύγχρονους, ασφαλείς και πιστοποιημένους ανοικτούς χώρους άθλησης, στους οποίους στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προστεθούν και τα γήπεδα μπάσκετ της Αγ. Πελαγίας και του Αβλέμωνα που προγραμματίζεται να αναβαθμιστούν και να πιστοποιηθούν.

Επόμενος μεγάλος στόχος της Δημοτικής μας Αρχής είναι η ολοκλήρωση των μελετών για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου – Προπονητηρίου, διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει με την παραχώρηση χρήσης οικοπέδου έκτασης 14 στρεμμάτων στη θέση «Τρούλος» από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Πιτσινιανίκων.

Με όλα αυτά τα έργα – η ωρίμανση και χρηματοδότηση των οποίων δεν ήταν εύκολη υπόθεση – γίνεται πράξη το όραμα και η δέσμευση της Δημοτικής μας Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά, για την δημιουργία σύγχρονων υποδομών άθλησης σε όλο το νησί, ικανών να δώσουν διεξόδους στη νεολαία μας και να εντάξουν το νησί μας στον αθλητικό χάρτη με τη διεξαγωγή σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων στο άμεσο μέλλον.

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης