Ανακοίνωση για την αποκομιδή των απορριμμάτων

Ανακοίνωση για την αποκομιδή των απορριμμάτων

Λίγες μέρες πριν από το γιορταστικό δεκαπενθήμερο του Πάσχα η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας είχε την ατυχία να στερηθεί, απρόβλεπτα, των υπηρεσιών και των δύο εργατών, μονίμων υπαλλήλων, των απορριμματοφόρων μας, που μέχρι σήμερα βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια.

Έγινε τότε (3/4) σχετική ανακοίνωση από μένα τον ίδιο, για κατανόηση, κι όσο γινόταν προσεκτικότερη χρήση των κάδων. Σε όλο αυτό το διάστημα λοιπόν, των δεκαπέντε “δύσκολων αυτών ημερών, με την ιδιαίτερα αυξημένη τουριστικός κίνηση” στο Νησί μας, την αποκομιδή των σκουπιδιών και την ανακύκλωση επωμίσθηκαν δύο και μόνο υπάλληλοι (οδηγοί) καθώς και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κατσανεβάκης, που δούλεψαν χωρίς ωράριο ακόμη και σε μέρες αργίας…. προκειμένου να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες καθαριότητας ολόκληρης της περιφέρειας μας.

Με βάση αυτά τα δεδομένα δόθηκε εντολή από μένα προσωπικά, ταυτόχρονης αποκομιδής απορριμμάτων και “ανακύκλωσης” αφού μάλιστα παρατηρήθηκε στο διάστημα αυτό πολύ μεγάλη “ρίψη” στους “μπλε κάδους” όχι μόνο διαφόρων οικιακών και μη ανακυκλώσιμων υλικών αλλά και άλλων, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία ( εντόσθια και δέρματα ζώων, υπολείμματα φαγητών κ.λ.π.). Πρέπει με την ευκαιρία να ξαναθυμίσω, γιατί συνέχεια μας διαφεύγει, πως οι κάδοι ( μπλέ ) ανακύκλωσης, είναι για ανακυκλώσιμα υλικά και ΜΟΝΟ κι όχι για οτιδήποτε μας βολεύει και ακόμη να προσθέσω πως για αυτό το λόγο της ασύδοτης και ανεξέλεγκτης χρήσης τους, συχνά δεν γινόταν δεκτά τα “φορτία” από την εταιρεία παραλαβής τους.

Θεωρώ πάντως πως από την Δευτέρα (24/4) που επιστρέφουν και οι δύο εργάτες υπάλληλοι καθαριότητας από τις αναρρωτικές τους άδειες, θα ομαλοποιηθεί η αποκομιδή και θα περιοριστούν τα προβλήματα. Εξάλλου βρισκόμαστε σε αναμονή και σύντομα πιστεύουμε θα έχουμε την έγκριση του Α.Σ.Ε.Π. για την προκήρυξη πρόσληψης έντεκα ατόμων, με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας που μαζί με τον “ολοκαίνουργιο στόλο” των τριών απορριμματοφόρων μας θα υπηρετήσουν τον τόπο μας και θα κρατήσουν το Νησί μας, στο αποδεκτό απ’ όλους, υψηλό επίπεδο καθαριότητας.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Γεώργιος Κομηνός

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης