Διαβούλευση για το νέο πρόγραμμα LEADER 2023-2027 στο Δήμο Κυθήρων

Διαβούλευση για το νέο πρόγραμμα LEADER 2023-2027 στο Δήμο Κυθήρων

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης και διαβούλευσης για το νέο πρόγραμμα LEADER της περιόδου 2023-2027, στα Κύθηρα, που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Φρατσίων τη Δευτέρα 19/12 με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, του Προέδρου και μελών του ΔΣ και σημαντικού αριθμού δικαιούχων και ενδιαφερομένων πολιτών.

Ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τα στελέχη του Δικτύου Νήσων Αττικής, εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς το πρόγραμμα LEADER υλοποιείται ήδη στο νησί μας από το 2018 με αποτέλεσμα να έχουν εισρεύσει στην τοπική κοινωνία και οικονομία πόροι ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ (δημόσια δαπάνη), δηλαδή σχεδόν το 50% του συνολικού εγκεκριμένου προγράμματος για τους 8 Δήμους της ΠΕ Νήσων. Με το ποσό αυτό χρηματοδοτήθηκαν και εκτελούνται σημαντικά δημόσια έργα (π.χ. η έκθεση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στο ΚΕΠ Ποταμού, η αναστήλωση και ανάδειξη του Αστικού Σχολείου κ.λπ.) και δεκάδες ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, της μεταποίησης, της πρωτογενούς παραγωγής, του εμπορίου και των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα την διατήρηση υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την συνολική κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Εκ μέρους του Δικτύου Νήσων, που ως Ομάδα Τοπικής Δράσης διαχειρίζεται το πρόγραμμα, ο κ. Μαρίνος Μπερέτσος, ενημέρωσε το κοινό για τους άξονες της νέας προγραμματικής περιόδου, ενώ πραγματοποιήθηκε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων προκειμένου το νησί μας να πρωταγωνιστήσει και πάλι στο πρόγραμμα LEADER της περιόδου 2023-2027. Ο συνεργάτης του Δικτύου κ. Σωτήρης Μπόλης ανέλυσε τους άξονες συνεργατικών δράσεων στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης ανακοίνωσε ότι μέσω του Δικτύου Νήσων, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για το Δημοτικό Σφαγείο και για την αναστήλωση του Παρθεναγωγείου του Καραβά, που αμφότερα ωρίμασαν μέσω της Τεχνικής Βοήθειας του ΠΕΠ Αττικής. Παράλληλα, ενημέρωσε, ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενέκρινε νέα χρηματοδότηση (υπερδέσμευση) ύψους 600.000€ για το πρόγραμμα LEADER και 500.000€ για το Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας και έτσι εντάσσονται όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις. Κλείνοντας ευχαρίστησε τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γ. Γεωργαντά και τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων κ. Δ. Παπαγιαννίδη, διότι με την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία επιτυγχάνεται η χρηματοδότηση δεκάδων δημόσιων και ιδιωτικών έργων στα νησιά της Αττικής, με τα Κύθηρα να ενισχύονται σημαντικά στους τομείς του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού, της μεταποίησης, της εστίασης και των υπηρεσιών. 

Κατεβάστε την πρόταση έργου από εδώ
Κατεβάστε το κείμενο της διαβούλευσης από εδώ

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης