Ολοκληρώνεται ο Δρόμος προς την παραλία της Φυρής Άμμου

Ολοκληρώνεται ο Δρόμος προς την παραλία της Φυρής Άμμου

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου “Ανακατασκευή οδού προς Φυρή Άμμο”, συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 74.400€. Ανάδοχος είναι η εταιρεία “ΠΑΚΤΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ” και το ποσό της σύμβασης μετά την επιτευχθείσα έκπτωση (18,7%) ανέρχεται σε 60.510,12€ με το ΦΠΑ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Προβλέπεται η ολοκλήρωση της οδού με τσιμεντόστρωση, η κατασκευή απορροών ομβρίων και η διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης οχημάτων, για την εξυπηρέτηση των λουομένων. Η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 5 μήνες. Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της ασφαλτόστρωσης είχε γίνει το 2015-6 με ίδιους πόρους του Δήμου μας.
Η Δημοτική μας Αρχή, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, έθεσε σαφές πρόγραμμα για την βελτίωση των οδικών προσβάσεων προς τις δημοφιλείς παραλίες των Κυθήρων, προωθώντας τα μεγάλα οδικά έργα προς Μελιδόνι, Κακή Λαγκάδα, Καλαδί, Χαλκό και Φυρή Άμμο, μέσα από την αξιοποίηση σημαντικών χρηματοδοτήσεων, που κατέστησαν εφικτές χάρη στην διαρκή διεκδίκηση πόρων με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών του νησιού. 
 
Τέλος, έχει ζητηθεί από την Περιφέρεια η εκπόνηση μελετών και για τους δρόμους προς Φούρνους και Φελωτή, με στόχο την αναζήτηση χρηματοδότησης τους επόμενους μήνες.   

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης