Νέα χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Νέα χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη, ο Δήμος μας επιχορηγείται με ποσόν ύψους 74.400,00€ για την μίσθωση και λειτουργία φορητής μονάδας αφαλάτωσης στα Αντικύθηρα, δυναμικότητος 30m3/d για συνολική περίοδο 4 μηνών (Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2022).
Με την χρηματοδότηση αυτή, θα επιτευχθεί η επάρκεια πόσιμου ύδατος στο μικρό νησί των Αντικυθήρων, όπου τα τελευταία χρόνια λόγω της επισκεψιμότητας αλλά και της οικοδομικής δραστηριότητας που υπάρχει στο νησί (δημοτικά και ιδιωτικά έργα), οι υδρευτικές ανάγκες έχουν αυξηθεί κατά πολύ.
Η μονάδα θα λειτουργήσει φέτος για 2η φορά, ενώ το καλοκαίρι του 2023, θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση μόνιμης μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητος 100m3/d που έχει ήδη χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η χρηματοδότηση αυτή συμφωνήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο και τον Γ.Γ. Αιγαίου κ. Εμμ. Κουτουλάκη, όπου επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φόρα η σταθερή στήριξη της Κυβέρνησης στους νησιωτικούς Δήμους. 

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης