Διεθνείς Δράσεις Τουριστικής Προβολής

Διεθνείς Δράσεις Τουριστικής Προβολής

1.Le Salon Du Randonneur 2022 (Λυών 25-27/03/2022)

Για τρεις ημέρες, ο Δήμος Κυθήρων και τα μονοπάτια του νησιού μας βρέθηκαν κοντά στο γαλλικό πεζοπορικό κοινό στα πλαίσια της πιο εξειδικευμένης έκθεσης πεζοπορικού τουρισμού στην Ευρώπη “Le Salon Du Randonneur 2022”, η οποία φέτος προσέλκυσε σχεδόν 15.000 επισκέπτες. Το περίπτερο των Κυθήρων επισκέφθηκαν χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης ανακαλύπτοντας τον θησαυρό των μονοπατιών τους. Η ομάδα του Paths of Greece παρείχε την απαραίτητη οργάνωση και υποστήριξη του περιπτέρου. Τα μονοπάτια των Κυθήρων, (https://kytheratrails.gr), σήμερα αποτελούν την πιο οργανωμένη τουριστική δραστηριότητα που προσφέρεται στους επισκέπτες του νησιού. Η ΕΡΤ σε ζωντανή της σύνδεση μίλησε με την υπεύθυνη του περιπτέρου προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο τα Κύθηρα και τα μονοπάτια τους.

 2.ΙΜΤΜ 2022 (Τελ Αβίβ 29-30/03/2022)

Στις 29 και 30 Μαρτίου, ο Δήμος Κυθήρων και ο Σύλλογος Καταλυμάτων ceriGO βρέθηκαν στην Διεθνή Έκθεση IMTM 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ.
Ο Δήμος Κυθήρων, ο οποίος κάλυψε τα έξοδα του περιπτέρου ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και ο Σύλλογος ceriGO από την Πρόεδρό του κα. Βανέσα Ράϊκου. Η έκθεση συγκέντρωσε χιλιάδες επισκέπτες και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι μεταξύ άλλων έλαβαν πληροφορίες για το νησί των Κυθήρων, τα αξιοθέατα, τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Το τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας ΙΟΝΙΑΝ TV παρουσίασε ζωντανά από την έκθεση τον Δήμαρχο Κυθήρων ο οποίος ανέλυσε τις δυνατότητες διείσδυσης των Κυθήρων στην τουριστική αγορά του Ισραήλ σύμφωνα με τις παροχές που μπορεί να προσφέρει το νησί σε αυτό το κοινό.
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και τα στελέχη του ΕΟΤ καθώς και με tour operators και εκπροσώπους ισραηλινών αεροπορικών εταιρειών, με στόχο την δημιουργία συνεργειών και συνεργασιών με τα Κύθηρα.
Η τουριστική αγορά του Ισραήλ τείνει να αποτελέσει σημαντικότατο παράγοντα για το τουριστικό προϊόν των Κυθήρων καθώς πολύ αξιόλογες επενδύσεις από την χώρα αυτή θα ξεκινήσουν σύντομα να υλοποιούνται στο νησί μας, επενδύσεις που θα σέβονται την τοπική κουλτούρα, το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, την ιδιαίτερη τοπική αρχιτεκτονική και παράλληλα θα αποτελέσουν αφορμή για υψηλού επιπέδου τουρισμό καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους συμβάλλοντας ουσιαστικά στο όραμα της Δημοτικής Αρχής για βιώσιμη και πολυεπίπεδη ανάπτυξη, που δεν βασίζεται αποκλειστικά στον μαζικό τουρισμό της θερινής περιόδου, αλλά θα επεκτείνεται πέραν αυτής.

Νέα τουριστική ιστοσελίδα

Με αφορμή τις εκθέσεις αυτές ο Δήμος ξεκίνησε την λειτουργία του νέου του τουριστικού ιστοτόπου www.destinationkythira.gr

Ο νέος ιστότοπος θα αποτελέσει το ζωντανό κύτταρο της τουριστικής ταυτότητας των Κυθήρων και των Αντικυθήρων. Μέσα από αυτόν τον ιστότοπο, ο οποίος θα αλλάζει και θα προσαρμόζεται στις εποχές και στις δραστηριότητες που έχουν σχέση με τον τουρισμό στα νησιά, θα ενημερώνεται ο επισκέπτης για όλα όσα μπορεί να δει και να απολαύσει αλλά και για τις παροχές και υπηρεσίες που προσφέρει ο τόπος μας.

Τον ηλεκτρονικό σχεδιασμό του ιστότοπου, που ήδη έχει λάβει εξαιρετικά σχόλια, υλοποίησε ο απόφοιτος ψηφιακών συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά Αλέξανδρος Γιαννιώτης σύμφωνα με τις οδηγίες του Τμήματος Σχεδιασμού & Συντονισμού Τουριστικής Προβολής του ΕΟΤ.

Τέλος, με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό του Πάσχα, ο Δήμος μας ξεκινάει την υλοποίηση του προγράμματος προβολής στον τύπο και τα ΜΜΕ, για το οποίο θα υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση.

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης