Απάντηση του Αντιδημάρχου Χ. Σούγιαννη στο Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Πρώτα ο Άνθρωπος»

Απάντηση του Αντιδημάρχου Χ. Σούγιαννη στο Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Πρώτα ο Άνθρωπος»

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ τους συναδέλφους της Δημοτικής Παράταξης «Πρώτα ο Άνθρωπος» που στο Δελτίο Τύπου της 13-09-2021 της παράταξής τους δημοσιοποίησαν το από 29-07-2021 έγγραφο-απάντηση (αρ. πρωτ. 3646) της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προς τον δικηγόρο κ. Δημήτρη Καλλίγερο του Νικολάου και το οποίο αφορούσε τον έλεγχο νομιμότητας τοποθέτησης στη Χώρα Κυθήρων απαγορευτικής πινακίδας στάθμευσης πλησίον του καταστήματος του εντολέα του κ. Δημητρίου Καλλίγερου του Ιωάννη, Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου.

Και ειλικρινά τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ γιατί πιστεύω ότι δεν υπήρχε ιδανικότερος τρόπος για να επιβεβαιώσουν ότι «για την Δημοτική Πλειοψηφία με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, η τήρηση της νομιμότητας ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ και ο σεβασμός στο φυσικό, πολιτιστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον των νησιών μας», εκτός από βασική αρχή, αποτελεί και ΠΡΑΞΗ.

Όπως ο κ. Δημήτρης Καλλίγερος του Ιωάννη (Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου) κατέθεσε επίσημη έγγραφη ερώτηση στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, έτσι και έλαβε επίσημη έγγραφη αναλυτική απάντηση. Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά μας με τη συγκεκριμένη παράταξη, διαφορά τεράστια και αγεφυρώτη: εμείς ενεργούμε επίσημα και θεσμικά ακόμα και μεταξύ μας! Δεν κρυβόμαστε, δεν συγκαλύπτουμε, δεν κάνουμε «κρυφολειτουργίες». Ακόμα και όταν διαφωνούμε ή έχουμε ερωτήματα, τεκμηριώνουμε τις απόψεις μας με τρόπο επίσημο, εξάλλου αυτή είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Βέβαια, δεν θα περιμέναμε από την δική τους παράταξη να τα αντιληφθεί όλα αυτά, καθώς ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν να πολιτευθούν τόσο προεκλογικά όσο και μετά τις εκλογές, μάλλον απέχει από τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας (δεν έχουμε κάνει λοβοτομή εξάλλου, θυμόμαστε…).

Όσον αφορά την ερώτησή τους ʺγια τα μέτρα που έλαβα για τις παραβάσεις που διαπίστωσα και αναφέρω στο συγκεκριμένο έγγραφοʺ,  γνωρίζουν πολύ καλά ότι σχεδόν όλα τα καταστήματα που λειτουργούν στην Χώρα Κυθήρων παραβιάζουν λίγο-πολύ διατάξεις του π.δ/τος της 14-10-2002 (ΦΕΚ 1009 Δ΄/18-11-2002), προφανώς όχι ηθελημένα αλλά εξ΄ ανάγκης, καθώς το συγκεκριμένο Π.Δ. είναι πράγματι προβληματικό, ωστόσο οι Νόμοι πρέπει να τηρούνται και να δίνουμε μάχη ώστε να βελτιώνονται. Άλλωστε στην ενημερωτική συνάντηση (Ιούλιος 2021) που είχε ζητήσει ο κ. Δημήτρης Παναγόπουλος και στην οποία παρευρέθη και ο κ. Νίκος Μαγουλάς (παρόντων υπαλλήλων του Δήμου), μου δήλωσαν απερίφραστα ότι εκείνοι αδιαφορούν για την νομιμότητα στην εφαρμογή των διατάξεων του π.δ/τος. Μάλιστα δήλωσαν ότι αν εκείνοι διοικούσαν το Δήμο θα έδιναν άδεια σε όλους και για όλα απροϋπόθετα (!!!), διανθίζοντας τις απόψεις τους με σειρά άλλων προσβλητικών για το πρόσωπό μου αναφορών, που δεν είναι της παρούσης.

Τώρα, αν άλλαξαν γνώμη και επιθυμούν να καταγγείλουν τους καταστηματάρχες που διατηρούν προθήκες (π.χ. τουριστικά είδη), τέντες και λοιπές κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους της Χώρας, έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε επώνυμες καταγγελίες είτε απευθείας στις αρμόδιες υπηρεσίες (Υ.ΔΟΜ. & ΕΦΑ), είτε στον Δήμο. Εμείς θεωρούμε ότι ευθύνη και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής ΔΕΝ είναι να «καρφώνει» τους πολίτες και τους επαγγελματίες.

Τέλος είναι κατανοητό ότι επιχειρούν για μία ακόμη φορά να θολώσουν τα νερά αφού κατά την προσφιλή τους τακτική απέφυγαν επιμελώς να απαντήσουν στα κρίσιμα ερωτήματα που τους τέθηκαν. Εμείς πάντως επανερχόμαστε στην ουσία των τεθέντων ερωτημάτων:

  1. Για ποιο λόγο υποστηρίζουν τόσο θερμά έναν επιχειρηματία που για σχεδόν 3 μήνες λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας;
  2. Συμφωνούν με τις ετσιθελικές πρακτικές ορισμένων που είτε λόγω οικονομικής επιφάνειας ή για άλλους λόγους γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους, κανονισμούς και δημόσιες υπηρεσίες;
  3. Βάσει ποιας πολιτικής ή ηθικής αρχής απαιτούν από τον Δήμαρχο να έρθει σε επαφή με έναν επιχειρηματία και όχι στον επιχειρηματία να έρθει σε επαφή θεσμικά και επίσημα με τον Δήμο;

 

Ο Αντιδήμαρχος

Χαράλαμπος Σούγιαννης

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης