Ξεκινούν οι μελέτες ολοκλήρωσης του Θεάτρου Ποταμού

Ξεκινούν οι μελέτες ολοκλήρωσης του Θεάτρου Ποταμού

Υπεγράφη από το Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τον ανάδοχο κ. Δημήτριο Κροκίδη, η σύμβαση για την εκπόνηση των μελετών ολοκλήρωσης και αναβάθμισης του Δημοτικού Ανοικτού Θεάτρου Ποταμού, το οποίο παραμένει ανολοκλήρωτο για περισσότερα από 30 χρόνια. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο Δημοτικό Κατάστημα Ποταμού την Παρασκευή 09/07/2021.

Προβλέπεται η εκπόνηση Αρχιτεκτονικής Μελέτης, Ειδικής Αρχιτεκτονικής Μελέτης, Μελέτης Μηχανολογικών, Ηλεκτρολογικών και Ηλεκτρονικών Εγκαταστάσεων, Περιβαλλοντικής Μελέτης και οριστικών Τευχών Δημοπράτησης. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών αυτών, ο Δήμος μας θα έχει πλέον τη δυνατότητα να αξιώσει χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του Θεάτρου, προκειμένου αυτό να μπορεί να αδειοδοτηθεί νόμιμα και να υποδεχθεί με ασφάλεια το κοινό. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 24.768,69€ και η έκπτωση που επιτεύχθηκε κατά τη δημοπράτηση σε 37% (αρχικός προϋπολογισμός μελετών 39.315,40€).

Το ζήτημα της ολοκλήρωσης του Δημοτικού Ανοικτού Θεάτρου Ποταμού αποτελεί ακόμα ένα από τα πολλά ζητήματα που παραλάβαμε το 2014 ως εκκρεμότητα από τα προηγούμενα χρόνια. Η πραγματοποίηση εκδηλώσεων και η υποδοχή κοινού σε μια ημιτελή εγκατάσταση που δεν παρέχει το προβλεπόμενο επίπεδο ασφάλειας είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει προβληματίσει σοβαρά τις προηγούμενες αρχές. Σε κάθε περίπτωση, βούληση και απόφασή μας είναι να λύνουμε οριστικά τα σοβαρά αυτά ζητήματα, ακόμα και αν για την επίλυσή τους απαιτείται σημαντικό χρονικό διάστημα.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι από την δημοπράτηση των μελετών μέχρι την υπογραφή της σύμβασης, μεσολάβησε χρονικό διάστημα άνω των 18 μηνών (!), γεγονός που αποδεικνύει τα τεράστια προβλήματα και τις καθυστερήσεις που επέφερε στη δημόσια διοίκηση και την εκτέλεση των δημοσίων έργων ο Νόμος 4412/2016, κάτι που και η δική μας Δημοτική Αρχή είχε επισημάνει έντονα στην τότε Κυβέρνηση.

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης