Δημοπρατείται ο Δρόμος του Μόρμορη – Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση

Δημοπρατείται ο Δρόμος του Μόρμορη – Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση

Υπεγράφη μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη η Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Οδός Μόρμορη Αβλέμωνα» προϋπολογισμού 500.000,00€. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και θα δημοπρατηθεί άμεσα από τον Δήμο Κυθήρων. Η υπογραφή έλαβε χώρα την Πέμπτη 08/07/2021 μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κας. Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.

Η μελέτη και η πλήρης ωρίμανση του έργου (συμπεριλαμβανομένων όλων των προβλεπόμενων εγκρίσεων) ήταν μια μακρά διαδικασία που περατώθηκε επιτυχώς από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κυθήρων σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων Αττικής της Π.Ε. Νήσων.

Προβλέπεται διαπλάτυνση του συνόλου της οδού σε μήκος περίπου 3,5 χιλιομέτρων προκειμένου να αποκτήσει το ενδεδειγμένο πλάτος των 5,5μ., η κατασκευή τεχνικών απορροής ομβρίων, η τοποθέτηση μεταλλικών προστατευτικών στηθαίων και η διαγράμμιση της οδού μετά την ασφαλτόστρωσή της με νέο σύγχρονο ασφαλτοτάπητα πάχους 5 εκατοστών.

Το έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό δεδομένου ότι συντομεύει τη διαδρομή από το Διακόφτι (κεντρικό λιμάνι) προς τις τουριστικές περιοχές του Αβλέμωνα και της Παλαιοπόλεως κατά τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα οδοποιίας στα Κύθηρα κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης