Κοινό δελτίο τύπου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών & δήμου Κυθήρων

Κοινό δελτίο τύπου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών & δήμου Κυθήρων

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ & ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης λειτουργίας των γραφείων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στο Δημοτικό Μέγαρο Ποταμού Κυθήρων, οργανώνεται τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 και ώρα 19.30, διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις δραστηριότητες σύστασης του Παρατηρητήριου Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων – ΠΑΓΓΑΙΑ του ΕΑΑ, με την παρουσία του Δημάρχου Κυθήρων-Αντικυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη και του Προέδρου του ΕΑΑ, Καθ. κ. Μανώλη Πλειώνη. Η εκδήλωση θα γίνει με διαδικτυακή αναμετάδοση, χωρίς τη φυσική παρουσία κόσμου, λόγω των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το YouTube channel του Δήμου Κυθήρων:
https://www.youtube.com/channel/UCxdGMeUwVKK_1EMmA0FJFwQ

Τον Ιανουάριο του 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυθήρων ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης της γωνιακής δυτικής αίθουσας του πρώτου ορόφου του Δημοτικού Μεγάρου Ποταμού Κυθήρων, επιφανείας 28 τ.μ., για να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο του διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού του ΕΑΑ, για την υποστήριξη λειτουργίας του «Παρατηρητηρίου Γεωεπιστημών & Κλιματικής Αλλαγής “ΠΑΓΓΑΙΑ”» στα Αντικύθηρα.

Στα Αντικύθηρα, κατόπιν σημαντικής χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Υπουργείο οικονομικών, βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη της εμβληματικής υποδομής «ΠΑΓΓΑΙΑ» του ΕΕΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων-Αντικυθήρων που μέσω της Επιτροπής Εγχώριας Περιουσίας έχει παραχωρήσει έκταση 36 στρεμμάτων στο νησί των Αντικυθήρων για τον σκοπό αυτό. Στα πλαίσια των δράσεων υλοποίησης αυτής της Εθνικής και Ευρωπαϊκής υποδομής και προς αντιμετώπιση των έκτακτων και επειγουσών διαχειριστικών και διοικητικών αναγκών σχετικών με την ανάπτυξη και λειτουργία της υποδομής, ο Δήμος Κυθήρων ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για παραχώρηση ενός χώρου για την εγκατάσταση γραφείων του Διοικητικού και επιστημονικο-τεχνικού προσωπικού του ΕΑΑ.

Ο Δήμος και η  τοπική κοινωνία των Κυθήρων και Αντικυθήρων στηρίζουν έμπρακτα την εμβληματική εθνική υποδομή ΠΑΓΓΑΙΑ, που θα εντάξει τη Χώρα μας στους πρωτοπόρους παγκοσμίως στην μελέτη, έρευνα και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία επηρεάζει σημαντικά ολόκληρο τον πλανήτη.

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης