Παρουσιάστηκε το νέο τουριστικό λογότυπο – destination branding των Κυθήρων

Παρουσιάστηκε το νέο τουριστικό λογότυπο – destination branding των Κυθήρων

Με διαδικτυακή εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ παρουσιάστηκε το Σάββατο 24/4/21 το νέο τουριστικό λογότυπο και destination branding των Κυθήρων, που σχεδίασε ο διακεκριμένος και βραβευμένος creative director Αντώνης Λουράντος (design park).

Για την δημιουργία της νέας τουριστικής ταυτότητας ο Δήμος είχε καλέσει από τις 5-9-2018 ιδιώτες  και  επαγγελματίες  να  συμμετάσχουν  στη  διαδικασία διαβούλευσης και να αποστείλουν προτάσεις σχετικά με το τι πρέπει να  περιλαμβάνει  κατά  την  κρίση  τους  το  νέο  λογότυπο.

Το νέο λογότυπο αποτελεί συγκερασμό τεσσάρων βασικών στοιχείων της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού:

α) των 4 πρώτων γραμμάτων της λέξης «ΚΥΘΗΡΑ» όπως είναι χαραγμένα στα αρχαία νομίσματα του νησιού και παραπέμπουν ήδη από την αρχαιότητα στο ανεκπλήρωτο/μυθικό της λατρείας της Ουράνιας Αφροδίτης και ταυτόχρονα στην αναγνώριση των Κυθήρων ως τόπου του της εξιδανικευμένης αναζήτησης, της περιπέτειας, των «γλυκών μυστικών» όπως έγραψε ο Μπωντλέρ,

β) του φυτού της μυρτιάς (Παναγία Μυρτιδιώτισσα και έμβλημα Αυτόνομης Διοίκησης Κυθήρων του 1917),

γ) της λόγχης από τη σημαία της Επτανήσου Πολιτείας (οι 7 λόγχες της σημαίας συμβόλιζαν τα 7 νησιά) και

δ) του χρώματος της πορφύρας για την οποία ήταν γνωστό το νησί στην αρχαιότητα.

Όπως εύστοχα παρατήρησε ο Κυθήριος δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης που συντόνισε την εκδήλωση “συστήνουμε τα Κύθηρα στον κόσμο με τα βασικά συστατικά τους”.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν, πέραν του σχεδιαστή του λογοτύπου, η Υφυπουργός Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του ΚΙΠΑ κ. Γιώργος Κασιμάτης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Κυθήρων κα. Βανέσα Ράϊκου. Όλοι οι ομιλητές, αλλά και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης που έκλεισε την εκδήλωση, τόνισαν τη σημασία των υποδομών και τη φέρουσας ικανότητάς τους στην τοπική τουριστική ανάπτυξη, την ανάγκη επένδυσης στις δραστηριότητες φυσιολατρικού τουρισμού αλλά και στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα μέσω της πιστοποίησης των τοπικών προϊόντων που συμβάλουν στον γαστρονομικό τουρισμό.

Η Υφυπουργός Τουρισμού κα. Ζαχαράκη ανέφερε τα μέτρα στήριξης της τουριστικής οικονομίας λόγω του κορωνοϊού και έδωσε έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αποτελούν το σημαντικότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των Κυθήρων. Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης εξήρε τη συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο μέσω της εκτέλεσης μεγάλων και σημαντικών έργων υποδομής που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό (διαχείριση απορριμμάτων, έργα ύδρευσης και οδοποιίας, αναπλάσεις κ.λπ.), ζήτημα στο οποίο στάθηκε και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Πρόεδρος του ΚΙΠΑ κ. Γιώργος Κασιμάτης μέσα από μια εξαιρετική παρουσίαση των δράσεων πεζοπορικού τουρισμού στο νησί τόνισε τη σημασία των εναλλακτικών δραστηριοτήτων και το σημαντικό οικονομικό τους αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Βανέσα Ράϊκου έδωσε έμφαση στις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι τουριστικές υποδομές του νησιού.

Εκτός από το λογότυπο και τις διάφορες απεικονίσεις του, ο Αντώνης Λουράντος σχεδίασε και παρέδωσε στο Δήμο για εκτύπωση 5 νέα διαφημιστικά έντυπα (δίγλωσσα): γενικό, παραλίες (pocket size), εναλλακτικές μορφές, Αντικύθηρα και Info-Onboard για τα πλοία της γραμμής.

Ο Δήμος Κυθήρων και ο Δήμαρχος προσωπικά ευχαριστούν όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση παρουσίασης του λογοτύπου, την οποία προετοίμασε ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου κ. Π. Γιαννιώτης σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κ. Ευ. Λουράντο.

Δείτε την παρουσίαση και την τεκμηρίωση του λογοτύπου εδώ

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση εδώ

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης