Κινηματογραφικές δράσεις στα νησιά | “Loving Vincent”

Κινηματογραφικές δράσεις στα νησιά | “Loving Vincent”

Η Notraditional σε συνεργασία με το Δίκτυο Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής διοργανώνει 8 κινηματογραφικές δράσεις στα νησιά Σαλαμίνα, Ύδρα, Σπέτσες, Πόρος, Αίγινα, Αγκίστρι, Μέθανα και Κύθηρα.
Στόχος η γνωριμία του κοινού με το έργο του μεγάλου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ και την προσέγγιση της τεχνικής της κινούμενης ελαιογραφίας, με την οποία πραγματοποιήθηκε η δημιουργία της ταινίας “Loving Vincent”.
– Κινηματογραφική Προβολή της ταινίας Loving Vincent, της μοναδικής ταινίας στην ιστορία του κινηματογράφου που έχει ζωγραφιστεί εξολοκλήρου στο χέρι.
– Επίδειξη της τεχνικής της κινούμενης ελαιογραφίας σε έναν αυθεντικό σταθμό εργασίας που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή της ταινίας (PAWS).
– Συζήτηση με τους ζωγράφους που εργάστηκαν για την ταινία.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στην πλατεία της Χώρας, στις 21:00′

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   |   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TEAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ο αγαπημένος σου Βίνσεντ – Ένα κινηματογραφικό φαινόμενο!
To Loving Vincent γυρίστηκε πρώτα ως ταινία δράσης με ηθοποιούς, που δούλεψαν σε σκηνικά διαμορφωμένα για να μοιάζουν με πίνακες του Βαν Γκογκ είτε σε green screen. Έπειτα, ζωγράφοι ανέλαβαν να αποτυπώσουν κάθε καρέ της ταινίας πάνω σε καμβά, ακολουθώντας την τεχνοτροπία του Βαν Γκογκ. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που έγινε όλη με ζωγραφική στο χέρι. Κάθε ένα από τα 65.000 καρέ του έργου είναι μια ελαιογραφία ζωγραφισμένη με το χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους, που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να πάρουν μέρος στην παραγωγή.

Υπόθεση:
Ο Αρμάν Ρουλέν,γιος ταχυδρόμου, αναζητά τον Τεό, αδερφό του διάσημου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Έχει στα χέρια του την τελευταία επιστολή που έγραψε ο Βίνσεντ, πριν αυτοκτονήσει. Όταν ανακαλύπτει ότι ο Τέο έχει πεθάνει, προσπαθεί να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για την εκπληκτική, παθιασμένη ζωή του Βίνσεντ και να ανακαλύψει την αλήθεια για τον μυστηριώδη θάνατό του.

Στοιχεία:
Διάρκεια: 94 λεπτά, Γλώσσα: Αγγλικά, Έγχρωμο Σκηνοθεσία: Ντορότα Κομπιέλα και Χίου Γουέλτσμαν Ηθοποιοί: Ντάγκλας Μπουθ,Τζερόμ Φλιν,Σίρσα Ρόναν, Ρόμπερτ Γκούλαζικ, Έλεν Μακρόρυ, Κρις Ο’ Ντάουντ, Έλινορ Τόμλινσον, Άινταν Τέρνερ.
Head of painting: Πιοτρ Ντόμινακ Μουσική: Κλιντ Μανσέλ.

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης