Έκτακτη ειδική σύσκεψη για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού

Έκτακτη ειδική σύσκεψη για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού

Το μεσημέρι της Δευτέρας 10/8, ο Δήμαρχος συγκάλεσε σε έκτακτη ειδική σύσκεψη τους εκπροσώπους των Αρχών που εμπλέκονται στην επιτήρηση και εφαρμογή των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, λόγω της διαρκούς αύξησης κρουσμάτων πανελλαδικά και ειδικότερα σε νησιά.

Κατά τη σύσκεψη έγινε αναλυτική συζήτηση για τα εφαρμοζόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας και σε συνέχεια αυτών, ο Δήμος ανακοινώνει τα ακόλουθα:

  1. Η χρήση της μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους τους εσωτερικούς χώρους, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα, ταξί, τουριστικά λεωφορεία και χώρους λατρείας. Η μη χρήση της μάσκας συνεπάγεται πρόστιμο. Οι υπεύθυνοι λειτουργίας των ανωτέρω χώρων φέρουν την ευθύνη εφαρμογής της σχετικής ΚΥΑ.
  2. Αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας η λειτουργία όλων των παιδικών χαρών του Δήμου.
  3. Ενταντικοποιούνται οι έλεγχοι από την Αστυνομία, το Λιμενικό, την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία του Δήμου.
  4. Απαγορεύεται η χρήση δημοτικών/εγχώριων κοινοχρήστων χώρων (δρόμοι, πλατείες κ.λπ.) για κάθε εκδήλωση που δύναται να προκαλέσει συνωστισμό/συγχρωτισμό καθώς και για λατρευτική χρήση (λιτανείες, πομπές κ.λπ.) μέχρι 31/8.
  5. Ο Δήμος θα προβεί σε κυρώσεις σε όσα ΚΥΕ και επιχειρήσεις ευρεθούν κατά τη διάρκεια ελέγχων να παραβιάζουν τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού. Οι κυρώσεις θα είναι διοικητικές και οικονομικές.
  6. Το σύνολο των συλλογικών οργάνων του Δήμου θα συνεδριάζουν αποκλειστικά «διά περιφοράς» ή με τηλεδιάσκεψη για όσο χρονικό διάστημα διατηρείται σε ισχύ η εγκύκλιος ΥΠΕΣ 163/2020.
  7. Οι πολίτες που επιθυμούν να συναλλαχθούν με το Δήμο καλούνται να χρησιμοποιούν μόνο τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Σε περίπτωση που παρίσταται αδήριτη ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας, η είσοδος στο Δημαρχείο θα επιτρέπεται μόνο με την χρήση ατομικής μάσκας προστασίας.
  8. Συγκροτείται δημοτικό όργανο για τον έλεγχο της εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων που θα αποτελείται από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη και τον Προϊστάμενο ΤΥ κ. Κώστα Στάθη. Το συνεργείο θα διενεργεί τακτικούς ελέγχους και θα ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές για την επιβολή προστίμων και διοικητικών κυρώσεων.
  9. Η χρήση ζωντανής μουσικής στα ΚΥΕ επιτρέπεται μόνο εφόσον εξ αυτής δεν προκαλείται συνωστισμός και συγχρωτισμός των πολιτών (εναγκαλισμοί, χοροί κ.λπ.).

 

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι κορυφαία προτεραιότητα για όλες τις κρατικές και δημόσιες Αρχές. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν με στόχο την αποτροπή της μετάδοσης του θανατηφόρου ιού Covid19. Ο Δήμος συνεργάζεται με όλες τις αρμόδιες Αρχές και δεν θα διστάσει να λάβει ακόμα πιο έντονα μέτρα σε περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα κοινωνικής ανευθυνότητας.

Δεν δικαιολογείται κανένας απολύτως εφησυχασμός.

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης