Δελτίο τύπου σχετικά με το Δ.Σ. της 6-5-2020

Δελτίο τύπου σχετικά με το Δ.Σ. της 6-5-2020

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων την Τετάρτη 6/5/2020 με την διά περιφοράς διαδικασία υπό την προεδρία του κ. Εμμανουήλ Στάθη.

Το Δ.Σ. αποδέχθηκε το τεύχος τεχνικών προδιαγραφών για την εκπόνηση τεχνικογεωλογικής μελέτης στη θέση «Γάλανη» της Αγ. Πελαγίας, με προϋπολογισμό 24.800€ που καλύπτεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Η μελέτη θα ερευνήσει το κατολισθητικό φαινόμενο της περιοχής και θα προτείνει συγκεκριμένα έργα, προϋπολογισμό και τεύχη δημοπράτησης. Επιπλέον το Δ.Σ. αποδέχθηκε τη μελέτη για την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στον κεντρικό δρόμο Φριλιγκιανίκων (πριν τη διασταύρωση προς Μητάτα) όπου υπάρχει καθίζηση με αυξητικές τάσεις. Το έργο έχει προϋπολογισμό 65.000€ και καλύπτεται από ίδιους πόρους. Αποδέχθηκε επίσης τη μελέτη για τη συντήρηση και ανακαίνιση των κτηρίων του Δημαρχείου και της Τεχνικής Υπηρεσίας/ΓΕΦ όπου υπάρχουν πολλά κτιριακά προβλήματα. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 74.000€ και καλύπτεται από ίδιους πόρους.

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η 1η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου και συγκροτήθηκε η νέα Δημοτική Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής για την τρέχουσα δημοτική θητεία στην οποία η παράταξη της πλειοψηφίας ορίζει 6 μέλη και οι παρατάξεις της μειοψηφίας 4, ενώ συμμετέχει και ο αρμόδιος υπάλληλος. Η νέα σύνθεση της Επιτροπής έχει ως εξής:

 1. Ευάγγελος Λουράντος, Δημοτικός Σύμβουλος ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή του Καψάλη Κωνσταντίνο, Δημοτικό Σύμβουλο.
 2. Δημήτριος Σταθάκης, εκπρόσωπος Επαγγελματικού Συλλόγου Αβλέμωνα ως τακτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, με αναπληρωματικό του τον Σωτήριο Μπαρού.
 3. Παναγόπουλος Δημήτριος, Δημοτικός Σύμβουλος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Ιωάννη Καλλίγερο.
 4. Μαγουλάς Νικόλαος, Δημοτικός σύμβουλος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Παρασκευά Γεωργιλά,
 5. Παναγιώτης Γιαννιώτης, μόνιμος υπάλληλος του Δήμου Κυθήρων ως τακτικό μέλος με αναπληρώτριά του την Άννα Μπουρνά.
 6. Frank van Werdee, ειδικός σε θέματα εναλλακτικού τουρισμού ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Ρήγα Ζαφειρίου.
 7. Δρακάκης Παναγιώτης, τουριστικός πράκτορας ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Σωτήρη Τάσσο.
 8. Ράϊκου Βασιλική, ξενοδόχος ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της την Κασιμάτη Μαρία.  
 9. Μυτιληναίου Αικατερίνη, εστιάτορας-ξενοδόχος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Θεόδωρο Καραβουσάνο.
 10. Νοταρά Αδαμαντία, επαγγελματίας ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Σταμάτη Επαμεινώνδα.
 11. Αριστοτέλης Πρινέας, επαγγελματίας ως τακτικό μέλος με αναπληρώτριά του την Μαρία Καλλιγέρου.

Ίσως, όμως, η σημαντικότερη απόφαση της συνεδρίασης ήταν η έγκριση του Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης μεταξύ του Δήμου Κυθήρων του Σωματείου «Φίλοι Μουσείων Κυθήρων» για την έναρξη των διαδικασιών εκπόνησης των μελετών του Μουσείου Κυθηραϊκής Μετανάστευσης στην Αγία Πελαγία. Για το θέμα αυτό θα υπάρξει ειδικό Δελτίο Τύπου.

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης