25η Συνεδρίαση του Δ.Σ. για το έτος 2019

25η Συνεδρίαση του Δ.Σ. για το έτος 2019

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το απόγευμα της Παρασκευής 29/11 υπό την προεδρία του κ. Εμμανουήλ Στάθη. Ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους στην Αθήνα.

Το Δ.Σ. ενέκρινε τις προτάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για τον καθορισμό των δημοτικών τελών του 2020 (προαπαιτούμενο για την σύνταξη του νέου προϋπολογισμού), που για ακόμα μία χρονιά παραμένουν αμετάβλητα χωρίς καμία αύξηση. Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή επεξεργάζεται ήδη τη ριζική αναμόρφωση των Κανονισμών Καθαριότητας, Ύδρευσης και Αποχέτευσης, αλλά και την ψήφιση Κανονισμού Διαφήμισης, όπως προβλέπεται στο νόμο, προκειμένου εντός του 2020 να υπάρξει νέα προσέγγιση στο σύνολο των δημοτικών τελών που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και ταυτόχρονα στις αντικειμενικές δυνατότητες των δημοτών.

Το Δ.Σ. αποδέχθηκε τη δωρεά κατά κυριότητα των δύο νέων σύγχρονων απορριμματοφόρων από την Περιφέρεια Αττικής προς το Δήμο, τα οποία θα τεθούν σε κυκλοφορία στις επόμενες εβδομάδες.

Επιπλέον, προχώρησε σε τροποποιήσεις των συστατικών πράξεων των Σχολικών Επιτροπών και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, προκειμένου αυτές να προσαρμοστούν στο νέο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να οριστούν οι νέες διοικήσεις.

Τέλος, ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης