Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Δικτύου Μονοπατιών στα Κύθηρα

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Δικτύου Μονοπατιών στα Κύθηρα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Το Δήμο Κυθήρων επισκέφθηκε την Πέμπτη 3/10 ο Πρόεδρος του Διεθνούς Δικτύου Μονοπατιών (World Trails Network) κ. Galeo Saintz συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΚΙΠΑ. κ. Γιώργο Κασιμάτη και τους συνεργάτες τους. Ο κ. Saintz, που βρίσκεται στο νησί μας με αφορμή το 1ο Διεθνές Σεμινάριο στην Ευρώπη για την πιστοποίηση “Green Flag Trails”, δήλωσε γοητευμένος με τη φύση των Κυθήρων και συζήτησε με το Δήμαρχο τις προοπτικές περαιτέρω ανάδειξης και βελτίωσης του μεγάλου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στο νησί, το οποίο θα επεκταθεί και στα Αντικύθηρα.

Η πιστοποίηση “Green Flag Trails” για τα μονοπάτια των Κυθήρων αποτελεί μια ουσιαστική διεθνή επιβράβευση της τετραμερούς συνεργασίας Δήμου/Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας/ΚΙΠΑ και MEDINA που ξεκίνησε πριν 2 ακριβώς χρόνια και επισφραγίζεται με την σημαντικότερη διεθνή περιβαλλοντική διάκριση, που εντάσσει το νησί μας στους διεθνώς αναγνωρισμένους πεζοπορικούς προορισμούς.

Ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης δήλωσε την ανεπιφύλακτη υποστήριξη του Δήμου στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την προσήλωσή του στους στόχους του Μνημονίου Συνεργασίας για την ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών, που θα συνδυαστούν με στοιχεία της τοπικής γαστρονομίας, της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και των μνημείων της φύσης, ώστε η προσέγγιση να είναι συνολική αλλά και πρωτοπόρος διεθνώς.

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης