Αρχική  |  ο Δήμος  |  Επικοινωνία

Κάμπινγκ

Κάμπινγκ Δήμου Κυθήρων, « Ο Άγιος Ιωάννης »
Στο νότιο άκρο των Κυθήρων,  σ’ έναν χώρο σπάνιας ομορφιάς με πανύψηλα πεύκα, δροσερή ατμόσφαιρα, ευχάριστο περιβάλλον και με θέα   τον μαγευτικό διπλό όρμο του Καψαλίου με τα καταγάλανα  και κρυστάλλινα νερά του βρίσκεται το Κάμπινγκ του Δήμου Κυθήρων.
Από το 2012 το Κάμπινγκ το διαχειρίζεται η Πρότυπη Αναπτυξιακή  Εταιρεία Κυθήρων Α.Ε. Το Κάμπινγκ διαθέτει θέσεις  για σκηνές ατομικές, δύο ή περισσοτέρων ατόμων. Οι βασικές του υποδομές είναι οι εξής : w.c. , ντούζ, χώρος υποδοχής ( reception), εγκαταστάσεις  πυρόσβεσης, πόσιμο νερό σε πολλά σημεία του, καθώς και ηλεκτρικό ρεύμα . Επίσης διαθέτει βασικές λειτουργίες για πλύσιμο κουζινικών σκευών  και ρούχων, καθώς και ψυγεία νερού και συντήρησης φαγητών. Δίπλα στην είσοδο του Κάμπινγκ υπάρχει κινητή καντίνα  με ποικιλία  σνάκς, αναψυκτικών και παγωτών.
Γύρω από το Κάμπινγκ υπάρχει επίσης πυκνό δάσος  πεύκων. Με αφετηρία τον χώρο αυτό, και σε  απόσταση μόλις  3΄με τα πόδια, στον  γραφικό οικισμό του      Καψαλίου υπάρχουν αναψυκτήρια, καφετέριες , εστιατόρεια, μικρά παντοπωλεία, γραφεία ενοικιάσεως μοτοποδηλάτων και αυτοκινήτων.
Στις δύο γραφικές παραλίες του Καψαλίου, του Εμπρός και του Πίσω Γιαλού, καθώς και σ’ αυτήν του εξωτικού  Σπαραγγαρίου μπορεί και ο πλέον απαιτητικός επισκέπτης να  απολαύσει όχι μόνο την διάφανη θάλασσα, αλλά και πλήθος από  θαλάσσια σπόρ ( θαλάσσιο ποδήλατο, κανό , σκί). Επί πλέον,  αξέχαστη θα μείνει η εκδρομή μέχρι την νησίδα της Χύτρας  και το σπάνιο σπήλαιό της , όπου – αν είναι  ο επισκέπτης τυχερός – μπορεί να συναντήσει και κάποια  φώκια να κολυμπά νωχελικά στα « πολύχρωμα» υπό το φώς του δύοντος ήλιου νερά της . Σε απόσταση μόλις 2,5 χλμ βρίσκεται ο πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός της Χώρας με το επιβλητικό ενετικό κάστρο τα γραφικά δρομάκια και το Μέσα Βούργο στο οποίο υπάρχουν πολλές βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες. Λίγο  πιο πάνω από το  Κάμπινγκ, τέλος, βρίσκεται η Μονή τουυ Αγίου Ιωάννη στον  Εγγκρεμνό που  χρονολογείται από τον  15ο αιώνα. Μην χάσετε από  εκεί την φανταστική θέα προς το Καψάλι, τα Αντικύθηρα, ακόμη και την Κρήτη, αν ο ορίζοντας είναι καθαρός. Το τιμολόγιο του Κάμπινγκ ελάχιστα έχει αναπροσαρμοσθεί από το 2008 πράγμα που το καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό,  σήμερα μάλιστα που η οικονομική κρίση έχει κυριεύσει όλους.      
Αξίζει να γευθείτε την εμπειρία του Κάμπινγκ Καψαλίου. Θα σας μείνει αξέχαστη
.

Επικοινωνία
Δημοτικό Κάμπινγκ Κυθήρων
Καψαλι 80100
Τηλ. +30 2736031580

Τιμοκατάλογος υπηρεσιών camping :
Τιμή ατόμου ανά ημέρα 5,00 €
Τιμή για παιδιά, (5-15 ετών), ανά ημέρα 3,00 €
Τιμή οικογενειακής σκηνής ανά ημέρα 6,00 €
Τιμή σκηνής δύο ατόμων ανά ημέρα 5,00 €
Τιμή υπνόσακου ανά ημέρα 2,50 €
Τιμή μοτοσικλέτας ανά ημέρα 3,00 €
Τιμή αυτοκινήτου ανά ημέρα 6,00 €
Τιμή τροχόσπιτου ανά ημέρα 12,00 €
Στους διαμένοντες άνω των 10 ημερών για τις πλέον των δέκα ημέρες χορηγείται έκπτωση στην σκηνή 10%.

Περισσότερες πληροφορίες στο Δήμο Κυθήρων  τηλ. 27360 31213