Αρχική  |  ο Δήμος  |  Επικοινωνία

Τουρισμός

Τουριστική προβολή των Κυθήρων :

Έναν απρόσμενο παράδεισο, καλά φυλαγμένο εκεί που αγκαλιάζονται το Αιγαίο με το Ιόνιο, επιφυλάσσει η συνάντηση του ταξιδευτή με τα Κύθηρα.
Η άγρια ομορφιά που τον καλωσορίζει με την προσέγγισή του στα ανατολικά, ανοίγει το μυστηριακό μονοπάτι, που στον τόπο αυτό, οδηγεί σε ένα μοναδικό κόσμο μύθων, θρύλων, ιστορίας και παράδοσης.
Το μεγάλο πλεονέκτημα του Τσιρίγου, στάθηκε πάντοτε το πάντρεμα της ανατολής με τη δύση. Άλλοτε γεωπολιτικά, επιλέχθηκε και εξυπηρέτησε ως σταθμός εμπορικών δρόμων και μέχρι σήμερα αποτέλεσε κόμβο στρατιωτικής σημασίας.
Παράλληλα πολιτισμικά, με την ευδοκίμηση μιας σπάνιας, ανάμεικτης κουλτούρας, αλλά και στα χαρακτηριστικά του φυσικού του περιβάλλοντος, καθώς έχει την τύχη να συνδυάζει τον εκτυφλωτικό ήλιο του Αιγαίου, με την πλούσια ευφορία των Επτανήσων.
Από τη θέση αυτή, τα Κύθηρα κατάφεραν περήφανα να συνθέσουν στους αιώνες την πολύ ξεχωριστή, δική τους ταυτότητα.
Ο Δήμος Κυθήρων συμβάλλει στην τουριστική προβολή του νησιού συμμετέχοντας σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη, προβάλλοντας τα Κύθηρα σε περιοδικά εφημερίδες και ραδιόφωνα όλης της Ελλάδας, καθώς και με άλλες ενέργειες που βοηθούν το νησί να γίνει γνωστό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διάφορες εκδηλώσεις (ενδεικτικά):

Εκθέσεις τουρισμού :
1. Τουριστικό Πανόραμα
EXPO ATHENS  (17-20/4/2008)
2. Ταξίδι
ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ  (9-11/5/2008)
3. Summer Holidays
HELEXPO ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  (29/5 - 1/6 2008)
4. Philoxenia
HELEXPO ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  (30/10 - 2/11 2008)
 
Περιοδικά :
1. Ελλάδα των διακοπών
2. Tourist guide of Greece 
3. Διακοπές
 
Ραδιόφωνο :
 
1. Προβολή σε Κρήτη και
     Πελοπόννησο με 2 διαφορετικά
     spot. (Σε συνεργασία με τους
     επαγγελματικούς συλλόγους
)