Αρχική  |  ο Δήμος  |  Επικοινωνία

Γενικές πληροφορίες

Συγκοινωνία

Η συγκοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα διεξάγεται με πλοίο και με αεροπλάνο και η συχνότητα των δρομολογίων, αλλά και τα λιμάνια με τα οποία γίνονται οι συνδέσεις, εξαρτώνται από την εποχή, αλλά και τις επικρατούσες συνθήκες στην ακτοπλοΐα κάθε φορά.
Όσον αφορά τα αεροπορικά δρομολόγια, αυτά γίνονται, συνήθως, μια φορά την ημέρα και ο τύπος των αεροσκαφών ποικίλλει, ανάλογα με τις ανάγκες, 50θέσια (συνηθέστερα) ή 70θέσια αεροπλάνα. Η διαδρομή από την Αθήνα διαρκεί γύρω στα 30΄. Το αεροδρόμιο των Κυθήρων βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και διαθέτει διάδρομο 1.450μ, με σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις και βοηθήματα. Πληροφορίες για τα δρομολόγια του αεροπλάνου θα βρείτε εδώ.
Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες διεξάγονται από το λιμάνι του Διακοφτίου. Το νησί συνδέεται με πλοίο με την Κρήτη (Καστέλι Κισσάμου) και με την Πελοπόννησο (Γύθειο και Καλαμάτα), ενώ τοπικό πλοίο το συνδέει και με τη Νεάπολη, που είναι η πλησιέστερη πελοποννησιακή ακτή. Συνήθως υπάρχει και σύνδεση με τον Πειραιά και τα Αντικύθηρα, το λιγότερο μια φορά εβδομαδιαίως. Οι ενδιαφερόμενοι πάντως να ταξιδεύσουν στα Κύθηρα θα πρέπει να παίρνουν πληροφορίες από τους πράκτορες, καθώς τα δρομολόγια και οι προορισμοί τροποποιούνται συχνά και ανάλογα με την εποχή. Η διαδρομή για την Κρήτη διαρκεί 4 ώρες, για τα Αντικύθηρα 2 ώρες, για τη Νεάπολη 1 ώρα, το για το Γύθειο 2,5 ώρες, για την Καλαμάτα 4,5 ώρες και τον Πειραιά 6,5 ώρες. Πληροφορίες για τα δρομολόγια της LANE LINES θα βρείτε εδώ, και για τα δρομολόγια του πλοίου Πορφυρούσα εδώ.
Εσωτερικά το νησί καλύπτεται με λίγα λεωφορεία και αρκετά ταξί, για να καλύπτει όμως τις ανάγκες μετακίνησης ο επισκέπτης είναι αναγκαίο το ιδιωτικό αυτοκίνητο. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες ενοικίασης αυτοκίνητων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες.

Σημαντικό :

Για την επαρκή κάλυψη των αναγκών μετακίνησής του ο επισκέπτης είναι αναγκαίο να διαθέτει αυτοκίνητο, (ιδιωτικό ή μισθωμένο)