Αρχική  |  ο Δήμος  |  Επικοινωνία

τα Κύθηρα

Ανάμεσα στο Αιγαίο και το Ιόνιο, μοναδικό και μοναχικό προβάλλει σαν μικρός παράδεισος το πανέμορφο νησί των Κυθήρων.
Μύθοι και παραδόσεις σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά του τοπίου δίνουν μια μυστηριακή ατμόσφαιρα στο νησί δημιουργώντας στον επισκέπτη ένα ξεχωριστό αίσθημα μοναδικότητας.
Το απόλυτο Μεσογειακό φως, η πλούσια εναλλαγή των τοπίων καθώς και τα διάσπαρτα μνημεία του κληροδοτημένου μας πολιτισμού δηλώνουν τη μοναδικότητα των Κυθήρων, αυτού του τόπου που βρέθηκε σ' ένα σταυροδρόμι πολιτιστικών επιρροών και ισορρόπησε την ελληνική παράδοση με την επίδραση της Δύσης, πλάθοντας έναν ιδιόμορφο κοινωνικό και πολιτισμικό χαρακτήρα.
Πιστεύοντας ότι ο δικτυακός μας χώρος θα βοηθήσει τον επισκέπτη του να "ανακαλύψει" τις ομορφιές του νησιού μας, σας καλωσορίζουμε στα "ηλεκτρονικά" Κύθηρα.

χρήσιμα !

σας ενδιαφέρει ...Γαλάζια Σημαία στα Κύθηρα

νέα και ανακοινώσεις ...
Ανακοίνωση: Παρακαλούνται οι δημότες των Κυθήρων να μην πετούν μέσα στους κάδους απορριμμάτων κομμένα χόρτα.
Τα χόρτα πρέπει να κλείνονται σε σακούλες σκουπιδιών και να τοποθετούνται δίπλα στους κάδους απορριμμάτων.

Ανακοίνωση: Οι αγρότες - παραγωγοί που ζημιώθηκαν από τον παγετό – ανεμοθύελλα που σημειώθηκε την 24-2-2019, μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις ζημιάς στον ΕΛΓΑ ... δείτε περισσότερα εδώ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Αποδοχή δωρεάς της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού προς το Πνευματικό & Πολιτιστικό Κέντρο - Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κυθήρων... δείτε περισσότερα εδώ
Ανακοίνωση: Μετά από ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για εκδήλωση κακοκαιρίας με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή των Κυθήρων, από την Τρίτη 05/02/2019 ο κεντρικός δρόμος Ποταμού Αγίας Πελαγίας θα παραμείνει κλειστός. Η μετακίνηση των κατοίκων και των οχημάτων θα γίνεται από τους περιφερειακούς δρόμους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του Δήμου κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη.

Ανακοίνωση: Λόγω εργασιών στα συστήματα βανών της δεξαμενής νερού Χώρας Κυθήρων, ο Δήμος μας ζητά κατανόηση για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πίεση νερού και ευελπιστούμε μέχρι αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 18-1-2019 να έχουν ολοκληρωθεί οι εν λόγω εργασίες και σταδιακά να αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση.
Ανακοίνωση: Την Παρασκευή 18/1/2019 θα κοπούν επικίνδυνα καμένα δέντρα που βρίσκονται στην περιχή του νεκροταφείου Αραίων.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Έναρξη μαθημάτων δύο ώρες αργότερα των σχολικών μονάδων της Νήσου Κυθήρων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Τρίτη και την Τετάρτη 08 & 09 Ιανουαρίου 2019... δείτε περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου στις 12:00' τα μεσάνυχτα, ο Δήμαρχος Κυθήρων σας προσκαλεί στην τελετή υποδοχής του νέου έτους που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Χώρας.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο.
Ανακοίνωση: Την Παρασκευή 28/12 από 08:00' έως 14:00' θα γίνει διακοπή υδροδότησης λόγω βλάβης στους οικισμούς Αρωνιάδικα, Πιτσινάδες, Βαμβακαράδικα, Αλοϊζιάνικα, Φριλιγκιάνικα και Καστρισιάνικα.

Στα πλαίσια του κανονισμού προστασίας γενικών δεδομένων, (GDPR), την οδηγία δηλαδή της ΕΕ για την προστασία δεδομένων, που τέθηκε σε ισχύ στις 25 Μαΐου, 2018, ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα του Δήμου μας δεν χρησιμοποιεί cookies και δεν συλλέγει, αποθηκεύει και χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα χρηστών.

για να δείτε παλαιότερες αναρτήσεις κάντε κλικ εδώ