Αρχική  |  ο Δήμος  |  Επικοινωνία

τα Κύθηρα

Ανάμεσα στο Αιγαίο και το Ιόνιο, μοναδικό και μοναχικό προβάλλει σαν μικρός παράδεισος το πανέμορφο νησί των Κυθήρων.
Μύθοι και παραδόσεις σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά του τοπίου δίνουν μια μυστηριακή ατμόσφαιρα στο νησί δημιουργώντας στον επισκέπτη ένα ξεχωριστό αίσθημα μοναδικότητας.
Το απόλυτο Μεσογειακό φως, η πλούσια εναλλαγή των τοπίων καθώς και τα διάσπαρτα μνημεία του κληροδοτημένου μας πολιτισμού δηλώνουν τη μοναδικότητα των Κυθήρων, αυτού του τόπου που βρέθηκε σ' ένα σταυροδρόμι πολιτιστικών επιρροών και ισορρόπησε την ελληνική παράδοση με την επίδραση της Δύσης, πλάθοντας έναν ιδιόμορφο κοινωνικό και πολιτισμικό χαρακτήρα.
Πιστεύοντας ότι ο δικτυακός μας χώρος θα βοηθήσει τον επισκέπτη του να "ανακαλύψει" τις ομορφιές του νησιού μας, σας καλωσορίζουμε στα "ηλεκτρονικά" Κύθηρα.

χρήσιμα !

σας ενδιαφέρει ...Γαλάζια Σημαία στα Κύθηρα

νέα και ανακοινώσεις ...

Ανακοίνωση: Μετά από ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για εκδήλωση κακοκαιρίας με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή των Κυθήρων, από την Τρίτη 05/02/2019 ο κεντρικός δρόμος Ποταμού Αγίας Πελαγίας θα παραμείνει κλειστός. Η μετακίνηση των κατοίκων και των οχημάτων θα γίνεται από τους περιφερειακούς δρόμους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του Δήμου κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη.

Ανακοίνωση: Λόγω εργασιών στα συστήματα βανών της δεξαμενής νερού Χώρας Κυθήρων, ο Δήμος μας ζητά κατανόηση για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πίεση νερού και ευελπιστούμε μέχρι αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 18-1-2019 να έχουν ολοκληρωθεί οι εν λόγω εργασίες και σταδιακά να αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση.
Ανακοίνωση: Την Παρασκευή 18/1/2019 θα κοπούν επικίνδυνα καμένα δέντρα που βρίσκονται στην περιχή του νεκροταφείου Αραίων.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Έναρξη μαθημάτων δύο ώρες αργότερα των σχολικών μονάδων της Νήσου Κυθήρων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Τρίτη και την Τετάρτη 08 & 09 Ιανουαρίου 2019... δείτε περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου στις 12:00' τα μεσάνυχτα, ο Δήμαρχος Κυθήρων σας προσκαλεί στην τελετή υποδοχής του νέου έτους που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Χώρας.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο.
Ανακοίνωση: Την Παρασκευή 28/12 από 08:00' έως 14:00' θα γίνει διακοπή υδροδότησης λόγω βλάβης στους οικισμούς Αρωνιάδικα, Πιτσινάδες, Βαμβακαράδικα, Αλοϊζιάνικα, Φριλιγκιάνικα και Καστρισιάνικα.

Ανακοίνωση: Την Παρασκευή 21/12 θα γίνει κοπή καμένων δέντρων στις περιοχές Κυραρήνης και Μυρτιδίων. (Εφ' όσον οι καιρικές συνθήκες είναι καλές).
Σημείο υποχρεωτικής συγκέντρωσης: Διασταύρωση Επαχιακού δρόμου με δρόμο Φρατσίων. Ώρα: 8:30’.
Ανακοίνωση: Την Παρασκευή 14/12 θα γίνει κοπή καμένων δέντρων στις περιοχές Κυραρήνης και Μυρτιδίων.
Σημεία συγκέντρωσης: γεφύρι Κυραρήνης και διασταύρωση προς ΧΥΤΑ λαχνού στην περιοχή Μυρτιδίων
Ώρα: 8:45’.
Ανακοίνωση: Τις προσεχείς ημέρες θα κοπούν επικίνδυνα καμένα δέντρα που βρίσκονται σε δενδροστοιχίες πλησίον των δρόμων του νησιού. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται για την κοπή των δέντρων αυτών να επικοινωνήσουν με τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Κομηνό.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Λόγω βλάβης του αντλιοστασίου στο Πετρούνι θα υπάρξει διακοπή ύδρευσης για λίγες ημέρες στους παρακάτω οικισμούς : Γερακαρι – Αγία Αναστασία – Προγκί – Βουνό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΣΟΧ 1/2018 για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου... δείτε περισσότερα εδώ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Λόγω εκτέλεσης έργων οδοποιίας, τμήμα του δρόμου που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Ζαγλανικιάνικα θα παραμείνει κλειστό αύριο 23/10/2018 τις πρωινές ώρες.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: O κάδος ογκωδών απορριμμάτων που ήταν στο γήπεδο Ποταμού, μεταφέρθηκε και θα παραμείνει στην περιοχή δεξαμενή ΤΑΚΑΝ, δίπλα στον επαρχιακό δρόμο Ποταμού – Καραβά.

Στα πλαίσια του κανονισμού προστασίας γενικών δεδομένων, (GDPR), την οδηγία δηλαδή της ΕΕ για την προστασία δεδομένων, που τέθηκε σε ισχύ στις 25 Μαΐου, 2018, ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα του Δήμου μας δεν χρησιμοποιεί cookies και δεν συλλέγει, αποθηκεύει και χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα χρηστών.

για να δείτε παλαιότερες αναρτήσεις κάντε κλικ εδώ