Αρχική  |  ο Δήμος  |  Επικοινωνία

Δελτίο Τύπου - 28/05/2019

Την 2η επίσκεψή του στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα κατά τα τελευταία έτη, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος στις 21 Μαΐου, με αφορμή την 155η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με τη Μητέρα Ελλάδα. Ο κ. Πρόεδρος παρέστη στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στη Χώρα και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώον Πεσόντων.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Κυθήρων και στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και μετέβη στα Αντικύθηρα, όπου στο Δημοτικό Σχολείο του μικρού νησιού (που επαναλειτούργησε μετά από 30 χρόνια), οι τρεις μοναδικοί μαθητές τον υποδέχθηκαν με θέρμη και συγκίνηση.

Στα Αντικύθηρα, ο κ. Πρόεδρος ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Εμμ. Πλειώνη, σχετικά με το εμβληματικό και οραματικό έργο του ΕΑΑ στο νησί, το Παρατηρητήριο Κλιματικής Αλλαγής και Γεωεπιστημών (ΠΑΓΓΑΙΑ) που θα αλλάξει ριζικά την πορεία του νησιού, καθιστώντας το, το «πράσινο νησί της επιστήμης».
Ο κ. Πρόεδρος προσκύνησε στο ναό του πολιούχου Αγίου Μύρωνος και παρακάθισε σε γεύμα με τον Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη και τους λιγοστούς κατοίκους του ακριτικού νησιού, όπου δήλωσε με έμφαση ότι οι έρευνες στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων (που τελούν υπό αιγίδα του από το 2015) πρέπει οπωσδήποτε να συνεχιστούν, υπερνικώντας γραφειοκρατικά ή άλλα εμπόδια.

Δείτε την ομιλία του ΠτΔ στη Χώρα Κυθήρων εδώ
Δείτε τον πανηγυρικό λόγο του Δημάρχου Κυθήρων εδώ
Δείτε την προσφώνηση του Δημάρχου Κυθήρων στο επίσημο γεύμα (Αντικύθηρα) εδώ