Αρχική  |  ο Δήμος  |  Επικοινωνία

Δελτίο Τύπου - 14/03/2019

Ο Δήμος Κυθήρων στο πλαίσιο της προώθησης του τουριστικού προϊόντος του νησιού και σύμφωνα με την 161/2018 απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, συμμετείχε σε τέσσερις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Συγκεκριμένα:

1.Στη FESPO ZURICH που πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας από 31-01 έως 03-02-2019 με τη συμμετοχή 600 εκθετών, προσελκύοντας 65.000 επισκέπτες.
Τα μηνύματα της έκθεσης είναι ιδιαίτερα θετικά για το νησί των Κυθήρων καθώς όπως διαπιστώθηκε, το ενδιαφέρον των Ελβετών στρέφεται κυρίως σε διακοπές κατά τη χαμηλή τουριστική περίοδο και στην ανακάλυψη νέων προορισμών στη χώρα μας, σε συνδυασμό με δραστηριότητες στη φύση. Το Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησε το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Γεώργιος Κασιμάτης καθώς και αρκετοί επιχειρηματίες του τουρισμού στα Κύθηρα. Σημαντική βοήθεια προσέφερε επίσης στο περίπτερο του Δήμου μας ο γνωστός Κυθήριος επιχειρηματίας που ζει στην Ελβετία Γιώργος Ριζομάρκος. Το περίπτερο προσέφερε στο Δήμο μας αδαπάνως ο ΕΟΤ.

2.Στη ΒΙΤ (Borsa Internazionale Del Turismo), η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2019 στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ο Δήμος μας συμμετείχε με δικό του περίπτερο 9 τετραγωνικών μέτρων. Η Διεθνής Έκθεση συγκέντρωσε σημαντικούς τουριστικούς φορείς λήψης αποφάσεων, εμπειρογνώμονες του κλάδου και προσεκτικά επιλεγμένους αγοραστές από διάφορες γεωγραφικές περιοχές, καθώς και ταξιδιώτες από όλη τη χώρα. Η έκθεση αυτή φιλοξένησε περισσότερους από 1.500 Hosted Buyers από την Ιταλία και το εξωτερικό. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Κυθήρων ήρθαν σε επαφή με tour operators & επαγγελματίες του τουρισμού και είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν στο ευρύ κοινό της έκθεσης την ξεχωριστή ομορφιά και πληθωρικότητα της φύσης του νησιού των Κυθήρων. Οι επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για το νησί μας και τα αξιοθέατά του, κάτι το οποίο ήταν εμφανές από την μεγάλη προέλευση του κόσμου στο περίπτερο. Το Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Στρ. Χαρχαλάκης, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Κασιμάτη καθώς και αρκετοί επιχειρηματίες του τουρισμού στα Κύθηρα.

3. Στη Holiday World που πραγματοποιήθηκε στη Πράγα από 21 έως 24-02-2019. Στην έκθεση αυτή φάνηκε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά πρώτη επιλογή των επισκεπτών από την Τσεχία που ταξιδεύουν αεροπορικώς. Μετά την μεγάλη αύξηση που σημείωσε η προσέλευση από την Τσεχία το 2018, φέτος αναμένεται να συνεχισθεί η αυξητική τάση σε ποσοστό περίπου 15-18%. προς τους ελληνικούς προορισμούς. Ένας από αυτούς τους προορισμούς είναι και τα Κύθηρα.
Η παρουσία εκπροσώπων των δύο τουριστικών γραφείων, Melissa Travel και Viamare, που ήδη έχουν τα Κύθηρα στο πρόγραμμά τους, στο περίπτερο του Δήμου μας, συνέτεινε σημαντικά στην ενημέρωση των επισκεπτών της έκθεσης για τον προορισμό των Κυθήρων. Το Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Τουριστικής Επιτροπής Μηνάς Κορώνης καθώς και επιχειρηματίες του τουρισμού στα Κύθηρα. Το περίπτερο προσέφερε στο Δήμο μας αδαπάνως ο ΕΟΤ.

4. Στη Fiets en Wandelbeurs που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, από 1 έως 03-03-2019. Οι περιπατητικές διαδρομές των Κυθήρων καθώς και οι υπόλοιπες ειδικές μορφές τουρισμού που υποστηρίζει το νησί, παρουσιάστηκαν σε επαγγελματίες και στο κοινό της Ολλανδίας στην έκθεση αυτή.
Δράσεις, όπως η οργάνωση, σήμανση, χάραξη και συντήρηση μονοπατιών σε συνδυασμό με ιδιωτικές δράσεις ανάπτυξης και πιστοποίησης ποδηλατικών και θαλάσσιων διαδρομών, δημιουργούν μια νέα δυναμική ανάπτυξης τουριστικών ροών για την περιοχή των Κυθήρων, καθώς οι κάτοικοι των χωρών της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, ταξιδεύουν σχεδόν όλο το χρόνο δαπανώντας ποσά μεγαλύτερα από αυτά του μέσου ταξιδιώτη. Το Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησε ο Δημοτικός σύμβουλος Δημήτριος Φατσέας καθώς και επιχειρηματίες του τουρισμού στα Κύθηρα. Το περίπτερο προσέφερε στο Δήμο μας αδαπάνως ο ΕΟΤ.

Οι παρουσία του Δήμου Κυθήρων στις ανωτέρω εκθέσεις, προβάλλει τα Κύθηρα ως ένα εξαιρετικό νέο προορισμό με βάση τη φύση και τις ήπιες μορφές τουριστικής ανάπτυξης, ενώ μεταξύ άλλων έχει σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου τους μήνες Απρίλιο – Μάιο και Σεπτέμβριο – Οκτώβριο.