Αρχική  |  ο Δήμος  |  Επικοινωνία

Δελτίο Τύπου - 04/03/2019

Ξεκινούν οι χρηματοδοτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων μέσω του Προγράμματος CLLD/LEADER στα Κύθηρα και Αντικύθηρα!

 Το Σάββατο 2/3 στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Φρατσίων, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση από στελέχη του Δικτύου Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής για την παρουσίαση της 1ης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα CLLD/LEADER.

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης ξεκινάει την 20ή Μαρτίου και λήγει την 10η Ιουνίου και το Δίκτυο Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής είναι μόλις η 4η Ομάδα Τοπικής Δράσης (από τις 48 πανελλαδικά) που έλαβε οριστική έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.  Τα ποσοστά ενίσχυσης για επενδύσεις στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα ανέρχονται στο 75% για τον τομέα της μεταποίησης και στο 65% για τον τουρισμό, την εστίαση, τη διανυκτέρευση, τη βιομηχανία, τη βιοτεχνία και τη οικοτεχνία. Η διαδικασία αξιολόγησης είναι ανταγωνιστική βάσει συγκεκριμένων αντικειμενικών κριτηρίων.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιάννης Βουτσινάς, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του ΕΕΠ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όσοι ιδιώτες και επιτηδευματίες επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα χρηματοδότησης, μπορούν να επικοινωνούν με το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, που βρίσκεται στην οδό Φίλωνος 91 στον Πειραιά (τηλ. 210 4120002 – info@atticalag.gr).

Το σύνολο του ενημερωτικού και υποστηρικτικού υλικού έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δικτύου Δήμων Νήσων Αττικής.

Το βίντεο της εκδήλωσης έχει αναρτηθεί από το Photo Cerigo/Βαλέριος Καλοκαιρινός εδώ.