Αρχική  |  ο Δήμος  |  Επικοινωνία

Δελτίο Τύπου - 6/12/2017

Την Τρίτη 5/12 πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής, στο νησί της Αίγινας, με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη, που είναι και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγ. Χατζηπέρος ως επίτιμος πρόεδρος του Δικτύου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου και Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης, ο Δήμαρχος Πόρου κ. Ιωάννης Δημητριάδης, εκπρόσωποι των υπολοίπων Δήμων και των φορέων που συμμετέχουν στο Δίκτυο, εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής καθώς και αρκετός κόσμος από τους παραγωγικούς φορείς της Αίγινας.
Ο Διαχειριστής του Δικτύου κ. Μπερέτσος παρουσίασε το Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του προγράμματος CLLD στα νησιά της Αττικής, που υλοποιείται για πρώτη φορά σε συνεργατική βάση, ενώ ακολούθησαν δύο ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για τις γαστρονομικές κοινότητες και τις καλές πρακτικές δικτύωσης των πολιτιστικών φορέων. Ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δήμου Κυθήρων κ. Μπογιατζής ανέλυσε τον αναπτυξιακό ρόλο του Δικτύου και τη δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης των Δήμων μέσω αυτού.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος και Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης τόνισε τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας των οκτώ νησιωτικών Δήμων της Αττικής, η οποία μόνο οφέλη μπορεί να φέρει για τις τοπικές κοινωνίες, αφού λόγω της κρίσης και των προβλημάτων στους Δήμους εξαιτίας της γραφειοκρατίας, απαιτούνται συνεργασίες και συνέργειες με στόχο την αναζήτηση και προσέλκυση νέων χρηματοδοτικών πηγών και εργαλείων όπως είναι το πρόγραμμα CLLD/LEADER. Η αρχική έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ποσού 7,5 εκατομμυρίων Ευρώ για ένα εντελώς νέο εταιρικό σχήμα αποτελεί αναμφίβολα επιτυχία, ενώ η συνεργασία του Δικτύου με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα συνιστά εγγύηση καθώς ο Πάρνωνας έχει τεράστια εμπειρία από την υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο επί σειρά ετών.
Οι πρώτες προσκλήσεις για δημόσια έργα μέσω του προγράμματος CLLD/LEADER θα δημοσιευθούν στο προσεχές δίμηνο και ηδη ο Δήμος μας προετοιμάζεται σχετικά, ενώ ανάλογη εκδήλωση θα γίνει και στα Κύθηρα στο προσεχές διάστημα.
Οι ιδιώτες (επιχειρηματίες, επιτηδευματίες, ασχολούμενοι με τον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή, αλιείς κ.λπ.) που ενδιαφέρονται να λάβουν πληροφορίες για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα CLLD/LEADER μπορούν να επικοινωνούν με τα στελέχη του Δικτύου προκειμένου να προετοιμαστούν σχετικά καθώς τα κριτήρια επιλεξιμότητας είναι συγκεκριμένα και απαιτούν καλή προετοιμασία.
Στοιχεία Επικοινωνίας Δικτύου:
Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων
Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής
Φίλωνος 91, 185 35, Πειραιάς
4ος Όροφος
Τηλ.: 2104120002-4-9
Fax: 2104120006
info@atticalag.gr