Αρχική  |  ο Δήμος  |  Επικοινωνία

Δελτίο Τύπου - 27/6/2016

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης συμμετείχε στην τριήμερη συνάντηση εργασίας που έγινε στο νησί της Σκύρου με θέμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος LIFE SKYROS BIODIVERSITY που τα τελευταία χρόνια υλοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στο νησί σε συνεργασία του Δήμου Σκύρου, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και του Πράσινου Ταμείου. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Σκύρου κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης και Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, των εταίρων της δράσης και κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι έχουν περιβάλλει το πρόγραμμα με την εμπιστοσύνη τους. 
Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο Δήμαρχος Κυθήρων τόνισε την ανάγκη υλοποίησης των συγκεκριμένων προγραμμάτων με σύμμαχο τις τοπικές κοινωνίες καθώς και την μεγάλη σημασία που έχει πλέον η ολιστική προσέγγιση του προγράμματος LIFE για το οποίο ήδη ο Δήμος Κυθήρων προετοιμάζει σχετική πρόταση σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς. Ανέφερε επίσης την περιβαλλοντική και οικολογική σημασία της ευρύτερης περιοχής των Κυθήρων, όπου ως γνωστόν έχει υλοποιηθεί ανάλογο πρόγραμμα με μεγάλη επιτυχία. 
Ο Δήμαρχος προσκάλεσε τα στελέχη του προγράμματος LIFE της Σκύρου να παρουσιάσουν το πρόγραμμα και στα Κύθηρα προκειμένου η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί για μια εξαιρετική πολυετή δράση που έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις στην συνολική ανάπτυξη του νησιού.  
Πληροφορίες για το πρόγραμμα: www.skyroslife.gr