Αρχική  |  ο Δήμος  |  Επικοινωνία

Δελτίο Τύπου - 22/1/2016

Συνεδρίασε την Παρασκευή 22/1 η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κυθήρων, στην πρώτη τακτική συνεδρίασή της για το έτος 2016, υπό την προεδρία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μηνά Κορώνη. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης που έκανε εκτενή ενημέρωση για την πρόσφατη παρουσία του Δήμου μας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βέρνης στην Ελβετία, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από τους επισκέπτες της έκθεσης. Σημείωσε ότι η παρουσία του Δήμου ήταν η μοναδική επίσημου φορέα της Ελλάδας, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της διαφήμισης του νησιού στο κοινό της Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο ταξιδεύει κυρίως τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο και μπορεί να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο στο νησί. 
Η Τουριστική Επιτροπή συζήτησε το πλάνο συμμετοχής του Δήμου μας σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τους επόμενους μήνες, καθώς και την ανάγκη έκδοσης θεματικών φυλλαδίων ειδικών μορφών τουρισμού. 
Επίσης συζήτησε τρέχοντα θέματα καθώς και ζητήματα που αφορούν τις προγραμματισμένες συναντήσεις με επαγγελματίες των επομένων ημερών. 
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι την προσεχή Δευτέρα 25/01 θα βρεθεί εκτάκτως στην Αθήνα, όπου μαζί με Δημάρχους άλλων ακριτικών και νησιωτικών περιοχών θα έχει συνάντηση με ανώτατα στελέχη της Ολυμπιακής Αεροπορίας για το ζήτημα των αγόνων αεροπορικών γραμμών, οι συμβάσεις για τις οποίες λήγουν στις 31 Μαρτίου και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την παράτασή τους.