Αρχική  |  ο Δήμος  |  Επικοινωνία

Δελτίο Τύπου - 02/12/2012

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του προέδρου του Λάζαρου Βέζου, την Παρασκευή 30-11-2012 στις 5 το απόγευμα. Παρόντες ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Κουκούλης, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων Π. Πρωτοψάλτης και Β. Πρωτοψάλτης, οι Αντιδήμαρχοι Μ. Πρωτοψάλτης και Ν. Μεγαλοκονόμος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Ε. Κασιμάτης, Σ. Βενέρης, Α. Λαχανάς, Κ. Καρύδη, Α. Κορώνη, Γ. Κ. Κομηνός, Δ. Φατσέας, Ε. Λουράντος.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν δύο, όπως τα είχαν ζητήσει οι έξι Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και αφορούσαν την επιτροπή εγχωρίου περιουσίας.
1. Σύγκληση δημόσιας συγκέντρωσης με ανοιχτή συζήτηση για ενημέρωση και διαβούλευση σχετικά με το μέλλον της Εγχωρίου Περιουσίας.
2. Αναστολή κάθε πρότασης ή απόφασης του Δ.Σ. που άπτεται του θέματος.
Στο στάδιο της ενημέρωσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις επαφές που είχε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αυστραλία, ευχαρίστησε τους ομογενείς για την υποδοχή και την φιλοξενία που του επεφύλαξαν, ανακοίνωσε δε ότι σε λεπτομερές Δ. Τ. θα αναφερθεί σε όλες τις συναντήσεις και εκδηλώσεις πού είχε στην Αυστραλία. Επίσης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που γίνονται για την αποτροπή της συγχώνευσης της ΔΟΥ Κυθήρων με την ΔΟΥ Σπάρτης.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Β. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στις ζημιές που προξένησε η νυχτερινή νεροποντή στο οδικό δίκτυο, και ζήτησε ενημέρωση για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Μ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στην πυρκαγιά που ξέσπασε στα Αντικύθηρα το απόγευμα της Πέμπτης 29-11-2012, ή οποία πήρε διαστάσεις, κινδύνευσαν σπίτια στον οικισμό του Ποταμού και οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Ευχαρίστησε τους κατοίκους για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλη την νύχτα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία ολοκληρώθηκε με την άφιξη πυροσβεστικού οχήματος από τα Κύθηρα.
Συζητήθηκαν επίσης και επτά θέματα προ ημερήσιας διάταξης. Μεταξύ αυτών η ανάθεση σε δικηγορικό γραφείο της προσφυγής, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για αναστολή και αναίρεση της υπουργικής απόφασης που καταργεί την ΔΟΥ Κυθήρων και η απονομή τιμητικής διάκρισης στον ομογενή Ευάγγελο Νοταρά, για την προσφορά του στα Κύθηρα και τους Κυθήριους της Αυστραλίας. Το μετάλλιο του Δήμου καθώς και το τιμητικό δίπλωμα θα αποδώσει ο καθηγητής και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Λεοντσίνης κατά το ταξίδι του στην Αυστραλία. Εγκρίθηκε ομόφωνα επίσης η πρόσληψη, για σύμβαση 8μηνης διάρκειας, ενός οδηγού για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες στα Κύθηρα και ενός εργάτη για τις ίδιες υπηρεσίες στα Αντικύθηρα.
Για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει δημόσια συζήτηση στις 15-12-2012 στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στις 5.30 το απόγευμα. Το δεύτερο θέμα της αναστολής της απόφασης αποσύρθηκε. Εισηγήσεις και προτάσεις μπορούν όσοι δεν θα παραβρεθούν στην συγκέντρωση, να αποστείλουν στην διεύθυνση info@kythira.gr