Αρχική  |  ο Δήμος  |  Επικοινωνία

I.T.B. Berlin 2009

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ :  Τετάρτη 11 Μαρτίου  2009
                               έως Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΤΟΠΟΣ :
Βερολίνο - Εκθεσιακό κέντρο

Εκθέτες : 187 χώρες, 11.098 σταντ,
Επισκέπτες
: 180.000 επισκέπτες,  110.000 επαγγελματίες

Στην μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού του κόσμου Ι.Τ.Β. Berlin βρέθηκε φέτος για πρώτη φορά ο Δήμος Κυθήρων. Το «Διεθνές χρηματιστήριο Τουρισμού» όπως αποκαλείται χαρακτηριστικά η έκθεση αυτή, συμπλήρωσε φέτος το 43ο έτος λειτουργίας της.
Η έκθεση αυτή προ πάντων είναι ένα μέρος όπου οι επιχειρηματικές κινήσεις και δραστηριότητες συζητιούνται σε διεθνές επίπεδο. Με πάνω από τα 3/4 των εκθετών της και περισσότερα από το 35% των εμπορικών επισκεπτών να προέρχονται από το εξωτερικό, η έκθεση ITB Berlin παραμένει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης για τη διεθνή βιομηχανία ταξιδιού.
Πλήρως "κλεισμένη" από συμμετοχές -ήδη από το Φεβρουάριο- ήταν η ITB Berlin, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 15 Μαρτίου 2009 και αναφέρεται ότι οι αριθμοί των εκθετών έχουν παραμείνει σταθεροί σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα. Συνολικά 11.098 εταιρείες-εκθέτες από 187 χώρες καταλαμβάνουν 26 αίθουσες, που τακτοποιούνται με βάση τη γεωγραφική τους κατανομή και σύμφωνα με το ιδιαίτερο τμήμα της τουριστικής βιομηχανίας που αντιπροσωπεύει η κάθε μία.
Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Ιωάννης Κοφίνης οι οποίοι μαζί με τον Πρόεδρο του γραφείου του Ε.Ο.Τ. Γερμανίας κ. Γαλανό επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων το περίπτερο του Δήμου Κυθήρων.
Τα αποτελέσματα της συμμετοχής αυτής για τα Κύθηρα θα φανούν μέσα στους επόμενους μήνες αφού μετά τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν εκεί, θα επισκεφτούν το νησί μας δημοσιογράφοι από την Γερμανία προκειμένου να πραγματοποιήσουν αφιερώματα σε περιοδικά και εφημερίδες της χώρας. Επίσης πολύ σημαντικές ήταν οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν με tour operators της χώρας, οι οποίοι επίσης προτίθενται να επισκεφτούν το νησί μας, το οποίο αποτελεί γι’ αυτούς έναν νέο και ενδιαφέροντα προορισμό.

Φωτογραφίες από την έκθεση :

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης με μια ανθοδέσμη Sempreviva στα χέρια Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης στο περίπτερο των Κυθήρων Η αποστολή του Δήμου Κυθήρων στην ITB
Αποψη του περιπτέρου της Ελλάδας Κρητικού χορεύουν μπροστα στο περίπτερο των Κυθήρων Ο Σακης Ρουβάς καλεσμένος του ΕΟΤ στο περίπτερο της Ελλάδας