Αρχική  |  ο Δήμος  |  Επικοινωνία

Δελτίο Τύπου - 27/9/2018

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 26/09/2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου και με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη. Στο στάδιο της ενημέρωσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι ολοκληρώθηκε η αποσφράγιση των προσφορών για την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου στο Μανιτοχώρι, που χρηματοδοτείται με 510.000€ από την Περιφέρεια Αττικής και ότι η υπογραφή της σύμβασης υπολογίζεται να έχει γίνει μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2019, καθώς πρόκειται για ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό με προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πρόκειται για μια μεγάλη αναπτυξιακή υποδομή που πλέον παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.
Το Δ.Σ.:
-Ενέκρινε την παροχή γευμάτων στην ιατρική αποστολή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) που όπως κάθε χρόνο επισκέπτονται εθελοντικά το νησί μας.
-Κατένειμε τις επιχορηγήσεις προς τις δύο σχολικές επιτροπές.
-Ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου στη δράση του Ταμείου Συνοχής της ΕΕ για την ψηφιακή χαρτογράφηση και διαχείριση των δικτύων ύδρευσης με στόχο τη δημιουργία ψηφιακής βάσης δεδομένων για το σύνολο των δικτύων ύδρευσης.
-Παρείχε σύμφωνη γνώμη για την επανίδρυση του Δημοτικού Σχολείου Αντικυθήρων, το οποίο θα λειτουργήσει ξανά μετά από σχεδόν 25 χρόνια. Επί του θέματος αυτού, σύσσωμο το Δ.Σ. εξέφρασε την υποστήριξή του στην κοινή προσπάθεια Δήμου – Μητρόπολης – Κοινωνικών Φορέων για την τόνωση του μόνιμου πληθυσμού στα Αντικύθηρα, δηλώνοντας ότι ο Δήμος θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την ευόδωση του εθνικού αυτού στόχου.
-Ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου Κυθήρων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ωρίμανσης έργων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω του οποίου ο Δήμος μας θα ωριμάσει τις μελέτες για έργα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών του υποδομών καθώς και συμψηφισμού του κόστους ΔΕΗ για τα αντλιοστάσια και τον Βιολογικό Καθαρισμό (Net Metering).
-Ενέκρινε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα CLLD/LEADER για την διαμόρφωση της άνω δυτικής αίθουσας του Δημοτικού Καταστήματος Ποταμού σε εκθεσιακό χώρο για το Ναυάγιο και το Μηχανισμό των Αντικυθήρων, προσβάσιμο σε ΑμΕΑ, όπου θα τοποθετηθεί μόνιμα το λειτουργικό μοντέλο του Μηχανισμού που έχει δωρηθεί στο Δήμο μας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
-Ενέκρινε το πρόγραμμα συμμετοχής του Δήμου μας σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2019. Οι εκθέσεις επιλέχθηκαν με γνώμονα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας και τις αγορές που μπορούν να στοχεύσουν τα Κύθηρα.
Τέλος, ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα. Το σύνολο των θεμάτων ψηφίστηκαν ομόφωνα.