Αρχική  |  ο Δήμος  |  Επικοινωνία

Δελτίο Τύπου - 27/6/2018

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων παρέστη και μίλησε την Τρίτη 26/6 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης. 

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων του νησιού και οι προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξής του. Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος, ο πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γρηγόρης Τσάλτας, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, του Δασαρχείου, του ΕΛΓΟ Δήμητρα και της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης. 

Οι συμμετέχοντες Βουλευτές έθεσαν ερωτήματα και υπήρξε παραγωγικός διάλογος, με το Δήμαρχο Κυθήρων να θέτει σοβαρά ζητήματα για την διαχείρισης του περιβάλλοντος και την προστασία του νησιού από ακραία φαινόμενα πολιτικής προστασίας

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την πρόεδρο της Επιτροπής, Βουλευτή Χαλκιδικής κα. Αικατερίνη Ιγγλέζη και τα μέλη της Επιτροπής για το ενδιαφέρον τους πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα και ζήτησε οι προτάσεις των τοπικών κοινωνιών να μετατραπούν σε πράξη από τα νομοθετικά όργανα και την Κυβέρνηση.

Το video της συνεδρίασης μπορείτε να το δείτε εδώ