Αρχική  |  ο Δήμος  |  Επικοινωνία

Δελτίο Τύπου - 25/8/2018

Ολοκληρώθηκαν οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις αδελφοποίησης με το Δήμο Καραβά της Κύπρου, από 22-24 Αυγούστου, στα Κύθηρα. Στις φετινές εκδηλώσεις, την Κυπριακή Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο κ. Νίκο Αναστασιάδη εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, που τελέσθηκε στον Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους Καραβά την Τετάρτη 22/8 χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και με την παρουσία του Υπουργού κ. Πετρίδη, του Δημάρχου Καραβά κ. Νίκου Χατζηστεφάνου – επικεφαλής πολυμελούς κυπριακής αντιπροσωπείας -, του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη με μέλη του Δ.Σ., εκπροσώπων των τοπικών αρχών και υπηρεσιών και πλήθους κόσμου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον Πεσόντων της Τ.Κ. Καραβά.
(Δείτε εδώ την ομιλία του Δημάρχου)

Την Πέμπτη 23/8, το χορευτικό τμήμα της Νεολαίας του Δήμου Καραβά, παρουσίασε κυπριακούς χορούς στην Πλατεία του Ποταμού, καθώς και ένα σύντομο βίντεο από τον κατεχόμενο Καραβά.

Το πρωί της Παρασκευής 24/8, η Κυπριακή Αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Δημαρχείο των Κυθήρων στη Χώρα, όπου έγινε ανταλλαγή δώρων και επιβεβαιώθηκαν για ακόμα μία φορά οι ισχυροί δεσμοί αδελφοσύνης και φιλίας των δύο περιοχών. Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης εξέφρασε την ευχή για σύντομη επίλυση του Κυπριακού και επιστροφή των Καραβιωτών στις πατρογονικές τους εστίες σε συνθήκες δικαιοσύνης, νομιμότητας και αξιοπρέπειας.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο Δήμαρχός μας είχε την ευκαιρία διεξοδικών συζητήσεων με τον Κύπριο Υπουργό Εσωτερικών, κυρίως αναφορικά με ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης και οργάνωσης του δημόσιου τομέα.