Αρχική  |  ο Δήμος  |  Επικοινωνία

Δελτίο Τύπου - 10/9/2018

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή και Συντήρηση Δημοτικής Οδοποιίας Νήσου Κυθήρων». Το έργο, προϋπολογισμού 2.475.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και είναι το μεγαλύτερο σε έκταση και προϋπολογισμό έργο οδοποιίας που εκτελείται στο νησί των Κυθήρων την τελευταία εικοσαετία.

Το έργο περιλαμβάνει τη διαπλάτυνση, εξομάλυνση, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση καθώς και την κατασκευή τεχνικών απορροής ομβρίων και προστατευτικών τοιχίων (σημειακά) στους εξής δρόμους:

-          Δρόμος Αγίας Πελαγίας προς Αγία Αναστασία (Τοπική Κοινότητα Ποταμού) σε συνολικό μήκος 3.260 μέτρων (το αρχικό τμήμα του δρόμου μέχρι το σημείο +472 εκτελείται ήδη με πιστώσεις του ΠΔΕ).

-          Δρόμος Διακοπουλιάνικα - Προγκί - Άγιος Ιωάννης Γερακαρίου (Τοπική Κοινότητα Καραβά) συνολικού μήκους 2.380 μέτρων.

-          Δρόμος Καλαμαύρος - Μελιδόνι (Τοπική Κοινότητα Κυθήρων) σε συνολικό μήκος 2.580 μέτρων.  

-          Δρόμος προς παραλία Κακής Λαγκάδας (Τοπική Κοινότητα Ποταμού) σε συνολικό μήκος 800 μέτρων (έχει προηγηθεί ασφαλτόστρωση σχεδόν 500 μέτρων προς την Κακή Λαγκάδα με πόρους του Δήμου το 2016).

 

Την ωρίμανση και αδειοδότηση του φακέλου του έργου ανέλαβαν από κοινού ο Δήμος Κυθήρων με την Τεχνική του Υπηρεσία και τον Τεχνικό του Σύμβουλο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Νήσων.

 

Ο Δήμος Κυθήρων έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ωρίμανσης και αδειοδότησης για την ασφαλτόστρωση και βελτίωση των οδών και προς τις παραλίες «Χαλκός» και «Φούρνοι» με στόχο την ένταξη των έργων σε επόμενο διαθέσιμο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί ακόμα ένα μεγάλο έργο υποδομής για τον τόπο μας βαίνει σε διαδικασία δημοπράτησης. Η ασφαλτόστρωση τεσσάρων πολύ σημαντικών δρόμων που οδηγούν σε προβεβλημένες παραλίες, οικισμούς αλλά και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία του Δήμου μας με την Περιφέρεια, την ηγεσία της οποίας επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά για την υποστήριξη και συνεργασία. Παράλληλα, αποδεικνύεται ότι παρά το ελάχιστο προσωπικό, ο Δήμος μας μπορεί πλέον χάρη στον καταρτισμένο μηχανικό του Κώστα Στάθη, τα στελέχη της Τ.Υ. αλλά και τους Τεχνικούς μας Συμβούλους, να ωριμάζει και να αδειοδοτεί σημαντικές υποδομές με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει τη χρηματοδότηση έργων που η τοπική κοινωνία ανέμενε επί πολλά χρόνια ακούγοντας μόνο έωλες υποσχέσεις που ουδέποτε υλοποιήθηκαν. Η βελτίωση των δρόμων αυτών υπήρξε ανεκπλήρωτη υπόσχεση πολλών τοπικών παραγόντων εδώ και χρόνια. Η δική μας Δημοτική Αρχή, όμως, ολοκλήρωσε τις μελέτες, την αδειοδότηση και πλήρη ωρίμανση των έργων αυτών – όπως και πολλών άλλων – και σήμερα είναι στην ευχάριστη θέση να βρίσκεται στην τελική φάση για τη δημοπράτησή τους, έχοντας εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις. Με την ίδια μεθοδικότητα και τον ίδιο τρόπο δουλειάς θα συνεχίσουμε το έργο μας για να κάνουμε καθημερινά τον τόπο μας καλύτερο».